Suriye ordusundan teröristlere darbe üstüne darbe!

Suriye ordusunun Hama’da teröristlere yönelik kara operasyonu sürüyor. Suriye Ordusu Hama’da stratejik öneme sahip Kefren Buda kasabasının kontrolünü El Fetih ordusundan geri aldı. Ordu, kasabaya bayrak dikti. Öte yandan ordunun İdlib’e yönelik de kapsamlı bir kara harekâtına hazırlandığı belirtildi. Suriye’deki teröristler ise Rusya’ya Amerikan füzeleriyle saldırıyor.

Abone ol

Rus jetleri havadan vuruyor, Suriye ordusu ise kara operasyonlarıyla teröristlere darbe üstüne darbe indiriyor.

Suriye ordusu son olarak Hama kentinin kuzeybatısında yer alan Kefren Buda kasabasını teröristlerden temizledi. Kasaba, içinde El Nursa ve Ahrarı Şam’ın olduğu Fetih ordusundan geri alındı. Kasabaya 3 gün boyunca Rus jetleri hava operasyonu düzenlemişti. Kefrzeta'nın doğusundaki Han Şeyhun kasabasının da Suriye Ordusu’nun kontrol altına almak üzere olduğu belirtildi.

Lazkiye'nin doğusunda ve Hama'nın kuzeybatısında yer alan Kefren Buda kasabası stratejik öneme sahip. Kasaba, El Fetih ordusunun kalesi konumundaki Kefrzeta kasabasının kuzeyinde yer alıyor.

Rusya Savunma Bakanlığı da Suriye’de IŞİD’e ait 63 noktanın vurulduğunu açıkladı. Hedef alınan noktaların, İdlib, Hama, Rakka ve Lazkiye’de bulunduğu belirtildi.

Öte yandan Suriye ordusunun İdlib’e de kapsamlı bir kara harekatına başlayacağı öne sürüldü. Kuveyt merkezli yayın yapan Er-Rai’nin haberine göre kara harekatı için İran ve Hizbullah'a bağlı milislerin de bulunduğu 7 bin kişi hazır bekliyor.

Suriye’deki teröristler ise Rusya’ya Amerikan füzeleriyle saldırıyor. İddia Washington Post gazetesinden geldi. Gazete Suriyeli muhaliflerin Hama eyaletinde yaşanan çatışmalarda, ABD üretimi TOW füzeleri ile Rus tanklarını imha ettiğini yazdı.

ulusalkanal.com.tr

Uluslararası Af Örgütü: PYD etnik temizlik yapıyor Dünya Lübnan ve İsviçre’den Levent Kırca için taziye mesajı Dünya Hollanda: MH17 yolcuları acı çekmeden öldü Dünya Şam'daki Saldırı ile ilgili Rusya'dan ilk tepki Dünya