Diyarbakır'da saldırı: 2 asker yaralı

Silvan Batman karayolunda terör örgütü PKK mensuplarınca menfeze mutfak tüpleri ile hazırlanan el yapımı patlayıcı infilak ettirildi. Patlayıcı, karayolunun zarar görmemesi, ulaşımın akmaması ve Silvan ilçesinde elektrik kesintisi yaşamaması amacıyla boş araziye sürüklenerek imha edildi

Abone ol

Teröristlerce menfeze yerleştirilen ve mutfak tüpleri ile hazırlanan el yapımı patlayıcı infilak ettirildi.

Valilikten yapılan açıklamada, İl Jandarma Komutanlığı tarafından, vatandaşların huzur ve güven içerisinde seyahat etmelerini sağlamak amacıyla her türlü tedbirin alındığı, çalışmalar kapsamında vatandaşların kullandığı karayollarında mayın ve el yapımı patlayıcı araması icra edildiği bildirildi.

Silvan-Batman karayolu Kumluk Mahallesi yol ayrımı mevkisinde mayın ve el yapımı patlayıcı araması icra eden birliklerin terör örgütü mensuplarınca menfeze yerleştirilen mutfak tüpleri ile hazırlanan el yapımı patlayıcının tespit edildiği belirtilen açıklamada, olay yerinin emniyetinin alınmasından sonra Patlayıcı Madde İmha Timi tarafından patlayıcının imha edildiği ifade edildi.

Patlama sonucunda herhangi bir can ve mal kaybı yaşanmadığı belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Patlayıcı, karayolunun zarar görmemesi, vatandaşlarımızın ulaşımının akmaması ve menfez üzerindeki yüksek gerilim elektrik hattının zarar görerek Silvan ilçesinde elektrik kesintisi yaşamaması amacıyla yol kenarında bulunan boş araziye sürüklenerek imha edildi. Böylece vatandaşlarımız ulaşım ve elektrik kesintisi yaşamamıştır. Bölgemizde yaşayan vatandaşların huzur ve güven içerisinde seyahat özgürlüğünü rahatlıkla kullanabilmesini sağlamak amacıyla terörle mücadele kapsamında yürütülen faaliyetlere kararlılıkla devam edilecektir." (AA)

2 ASKER YARALI

Merkez Sur İlçesi'nde barikatların kaldırılması, hendekleri kapatılması ve PKK'lıların etkisiz hale getirilmesi için 2 Aralık günü alınan, 11 Aralık günü 17 saat ara verildikten sonra tekrar ilan edilen sokağa çıkma yasağının 19'uncu gününde çatışmalar meydana geldi. İlçede operasyonlarını sürdüren 7'nci Kolordu Komutanlığı'na bağlı askerler, polis ve jandarma özel harekat timleri ile teröristler arasında bugün Hasırlı Mahallesi Yıkıkkaya Sokak üzerinde çatışmalar meydana geldi.

Çatışmalarda el ve ayağına kurşun isabet eden 2 asker hafif yaralandı. Yaralı askerleri almaya giden ambulans, yoğun çatışma nedeniyle bölgeye giremedi. Güvenli bölgede bekletilen ambulanslar, çatışma durunca yaralı askerleri alıp Diyarbakır Asker Hastanesi'ne kaldırdı.

ZIRHLI KEPÇEYE ROKETATARLI SALDIRI

Sur'daki hendeklerin kapatılması, barikatların kaldırılmasında polise ait zırhlı kepçeye PKK'lılar roketatarlı saldırı düzenledi. Saldırıda roketatar kepçenin önüne düşerek infilak etti. Saldırıda ölen ve yaralanan olmazken, kepçede hafif hasar meydana geldiği öğrenildi. Sur'da PKK'lıları etkisiz hale getirmek için düzenlenen operasyonlarda bugün de silah ve patlama sesleri yükseldi.

Kararsız kalınca ortadan gitti: 3 yaralı Yurt Kırıkkale'de trafik kazaları: 3 ölü, 17 yaralı Yurt Evinde annesinin gözleri önünde öldürüldü Yurt Belediye otobüsüne molotofkokteylli saldırı Yurt