Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu kafa karıştırdı

Irak'ın kuzeyinde referandum tartışmaları devam ederken Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'ndan kafaları karıştıran bir açıklama geldi. 22 Eylül'de yapılacak olan MGK öncesinde Çavuşoğlu, "Kuzey Irak Bölgesel Kürt Yönetimi'ne garantör olabiliriz" dedi. Çavuşoğlu, IKBY sınırları içinde 2 MİT mensubunun kaçırıldığı iddiasını da doğruladı

Abone ol

Al-Monitor'e röportaj veren Mevlüt Çavuşoğlu, 25 Eylül'de yapılması planlanan bağımsızlık referandumunun, Irak Anayasası'na aykırı olduğunusöyledi. Referandumdan rahatsız olduklarını tekrarlayan Çavuşoğlu, referandum sürecinin durdurulması için Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin (BMGK) rol oynayabileceğini belirtti ama Türkiye'nin öne çıkan resmi politikasının tersi bir vurgu da yaptı.

Bağdat ile Erbil arasında arabuluculuk yapabileceklerini söyleyen Mevlüt Çavuşoğlu, "Türkiye ve IKBY'nin adını vereceği diğer ülkelerle birlikte arabulucu olabiliriz, haklarının garantörü bile olabiliriz" diye konuştu. Çavuşoğlu, bu konuda Ankara'nın her türlü yardımı yapmaya açık olduğunu vurguladı ancak bu öneri daha önce hiçbir yetkili tarafından dile getirilmedi. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan da BM Genel Kurulu' nda yaptığı açıklamada referanduma karşı yaptırımların sert olacağını dile getirdi.

2 MİT MENSUBUNUN KAÇIRILDIĞI İDDİASI DOĞRULANDI

Diğer yandan Çavuşoğlu, aynı kaynağa verdiği ropörtajda IKBY sınırları içinde 2 MİT mensubunun kaçırıldığı iddiasını doğruladı. Terör örgütü PKK'ya yönelik operasyon hazırlığında olan bazı MİT elemanlarının PKK tarafından alıkonulduğuna dair iddialarla ilgili CHP Milletvekili Musa Çam soru önergesi vermişti.

ulusal.com.tr

Erdoğan'dan "Birleşmiş Milletler'in merkezi İstanbul olsun" önerisi Gündem İstanbul'da 22 Eylül'de toplu ulaşım yüzde 50 indirimli mi? Gündem İstanbul'da bugün sıcaklık rekoru kırıldı! Yarın nasıl olacak? (İstanbul hava durumu) Gündem Cumhurbaşkanı Erdoğan yarın Trump ile görüşecek Gündem