Malezya yolcu uçağı düştü

Gözler bir haftayı aşkın süredir Gazze'deyken dikkatler bir anda bir başka çatışma bölgesi olan Ukrayna'ya çevrildi. Rusya sınırına yakın bir bölgede Malezya Havayollarına ait bir uçak düştü, 280 yolcu ile 15 mürettebattan kurtulan olmadı. Uçağın düşmesiyle ilgili vahim iddialar ortaya atıldı.

Abone ol

Dünya Gazze'de bir haftada yaşanan 200'ün Filistinlinin ölümünü konuşurken Ukrayna'dan şok etkisi yaratan bir haber geldi. Malezya Havayollarına ait bir uçak Ukrayna'nın Rusya sınrına yakın bir bölgede düştü.

Amsterdam'dan Kuala Lumpur'a gitmekte olan uçakta 280 yolcu ile 15 mürettebat yaşamını yitirdi. Bazı kaynaklar ölü sayısının 300'den fazla olarak açıkladı.

Luhanks Halk Cumhuriyeti ise yolcu uçağını Ukrayna jetlerinin hdef aldığını iddia etti. Bölge halkının, Ukrayna jetlerini uçağa saldırırken gördüğü ileri sürüldü. Yine Malezya uçağını vuran bir başka savaş uçağının da yakın bölgelere düştüğü iddialar arasında.

Ukrayna'nın Donetsk bölgesinde düşen Malezya Havayollarına ait Boing-777 uçağının karakutularının bulunduğu bildirildi. Rus interfaks ajansı, Ukrayna'dan tek taraflı bağımsızlığını ilan etmiş Donetsk Halk Cumhuriyeti Başbakan Yardımcısı Andrey Purgin'in uçağa ait karakutuları Moskova'ya göndereceğini duyurdu.

Feci kaza sonrasında Avrupa çapında hava trafiğini yöneten Eurocontrol, Ukrayna hava sahasının uçuşlara kapatıldığını açıkladı.

Malezya Havayolları'nın Kuala Lumpur-Pekin seferini yapan MH 370 sefer sayılı uçağı 8 Mart'ta radardan kaybolmuştu. 239 kişiyi taşıyan uçağın enkazı hala bulunamadı.

İşte düşen uçağın rotası

ulusalkanal.com.tr

TBMM'den 'çizme' açıklaması Gündem Mahkeme haklı buldu! Gündem E. Albay Sezer'in ailesi Ulusal Kanal'a konuştu Gündem Bayrağı indirmeye çalışan zanlı serbest! Gündem