Tren kazasında servis şoförü tutuklandı

Tekirdağ'da meydana gelen tren kazasında hayatını kaybedenlerin sayısı 7'ye yükseldi. Tedavisi tamamlanan servis aracı sürücüsü de tutuklandı. Şoför Bilal Küllü ifadesinde emniyet kemerini takmadığını ve sigortasız çalıştığını söyledi.

Abone ol

Tren kazasında servis şoförü tutuklandı. İfadesinde 7 cana mal olan sorumsuzluğunu anlattı.

Velimeşe Hemzemin geçidinde meydana gelen kazada yaralanan Halit Aksoy, tedavi gördüğü Çorlu Devlet Hastanesi'nde hayatını kaybetti. Böylece kazada hayatını kaybedenlerin sayısı 7'e yükseldi.

Servis minibüsünün sürücüsü Bilal Küllü'nün de tedavisi tamamlandı. Tedbirsizlik ve dikkatsizlik sonucu birden çok kişinin ölümüne neden olma suçunda adliyeye sevk edilen sürücü, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Sürücü Bilal Küllü, savcılık ifadesinde, çalıştığı firmada "sigortasız" olarak çalıştığını, ancak şirketin "kadrolu" şoförü olduğunu söyledi.

Şoförün ifadesi sorumsuzluğu gözler önüne serdi. "Şoför koltuğunda iken göz hizanızda ve görüntü kapsamında olan soldan gelen treni görmediniz mi?" sorusu üzerine Küllü, "Ben yük treninin görmedim, ben bariyerin kapalı olduğunu bariyere yaklaştığımda gördüm. Ben bariyere çarpmamak için hemzemin geçitten geçmeye çalıştım" dedi.

- Bu yoldan daha önce başka araçların geçtiğini gördük. O gün de ben geçtim. Demek ki geçmemek gerekiyormuş, araçtaki yolcuların hepsini çok yakından tanıyordum. Kazanın oluşmasından dolayı pişmanım.

Küllü, kemerinin takılı olmadığını da sözlerine ekledi.

Mersin'de iş insanı kripto para ile dolandırıldı Yurt Datça'da deprem: 6 Eylül (SON DEPREMLER) Yurt Tekirdağ'daki tren kazasında yeni gelişme: Sürücü tutuklandı Yurt Taksim'deki metro istasyonu kapatıldı Yurt