Kılıçdaroğlu'ndan ''ortak aday'' yanıtı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP lideri Devlet Bahçeli'nin ortak aday çağrısına olumlu baktıklarını ve Trükiye'yi kucaklayacak bir aday üzerinde anlaşılması gerektiğini vurguladı.

Abone ol

CHP lideri CNN Türk'te katıldığı 5N 1K programında Cumhurbaşkanlığı seçimleriyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Kılıçdaroğlu, MHP lideri Devlet Bahçeli'nin Cumhurbaşkanlığı seçimleri konusunda yaptığı "ortak aday" çağrısına olumlu yanıt verdi.

Kılıçdaroğlu, "Bahçeli kendi düşüncesine göre bir sorunu çözmek için çalışma yapmış. O adayın tüm Türkiye'ye hitap etmesi lazım. Söylediklerinde eksik ve fazla olabilir. Ben bunların hepsini taşıyan bir Cumhurbaşkanı adayı koyuyorsam veya bir başka siyasal parti daha iyi aday koyuyorsa zaten halk onu seçmeli. Ama bir ortak payda üzerinde, bir Cumhurbaşkanı adayı üzerinde anlaşmalıyız" dedi.

MHP ve diğer muhalafet partileriyle görüşmeye açık olduklarını söyleyen Kılıçdaroğlu, "Şu anda bir görüşmemiz yok. Fakat MHP'yle de diğer siyasal partilerle de elbet görüşürüz. Görüşmeyeceğiz diye bir şey yok. İlla bizim adayımız olsun, bizim adayımıza oy verelim diye bir düşüncemiz yok. Çünkü çıkacak adam çıktığı zaman zaten tüm Türkiye'yi kucaklayacak" diye konuştu.

ulusalkanal.com.tr

''Ses kayıtları suç değil'' Gündem AKP ve Öcalan anlaştı Gündem ''Erdoğan hakkında soruşturma önergesi vereceğiz'' Gündem Üniversite servisini molotofla yaktılar Gündem