Cumhurbaşkanı Erdoğan balıkçılarla buluştu

Av yasağının sona ermesiyle balıkçılar, halat çözüp denizlere açıldı. Başta İstanbul olmak üzere denize kıyısı olan tüm illerimizde balıkçılar, törenlerle uğurlandı.

Abone ol

Av yasağı kalktı. "Vira bismillah" diyen balıkçılar ağlarını attı.

İstanbul’da Sarıyer Kireçburnu Balıkçı Barınağı’nda sezon açılışı için tören düzenlendi. Törende Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan balıkçılarla bir araya geldi. Erdoğan, uyarılarda bulundu.

Hava muhalefeti İstanbullu balıkçıların deniz hasretini dindirmeye engel oldu. Balıkçılar, boğaza açıldı ama ‘vira bismillah’ diyemedi.

Kocaeli’nin Karamürsel ilçesine yeni sezon uğurlu geldi. Öyle ki balıkçılar, limana palamut ve istavritle döndü.

Türkiye'nin en büyük ikinci balık haline sahip olan ilçede, sezonun ilk mezatı da yapıldı. Mezata taşınan yaklaşık 3 ton balık, kısa sürede alıcı buldu.

Batı Karadeniz Bölgesi’nin en önemli balıkçı limanına sahip Düzce’nin Akçakoca ilçesinde de balıkçılar denize açıldı. Ancak denizde birkaç gündür yaşanan rip akıntısı nedeniyle umduklarını bulamadılar.

Çoğu ailenin geçim kaynağının balıkçılık olduğu Tekirdağ’da balıkçılar, gırgır tekneleriyle sezonu açtı.

İzmir, Çanakkale, Balıkesir de de balıkçı tekneleri siren çalarak mavi sularla buluştu. Balıkçılar, yeni sezondan oldukça umutlu.

ulusal.com.tr

İzmir'in Birgi mahallesi büyülüyor Yurt Amasya'da polisten düğün magandalarına operasyon Yurt Trabzon'da afetten etkilenen vatandaşın zararı karşılanacak Yurt Saime öğretmen beynine takılan pille hayata tutundu Yurt