AYM Başkanı'ndan 'tarafsız hakim ve savcı' vurgusu

Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan, Anayasa Mahkemesi’nin 54’üncü kuruluş yıldönümünde önemli açıklamalar yaptı. "Teröre ve şiddete teşvik eden ifadeler, 'ifade özgürlüğü' değildir" diyen Arslan, Hukuk devleti için yargının bağımsız, hâkimin de adil olması gerektiğini vurguladı

Abone ol

Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan, teröre ve şiddete teşvik eden açıklamaların ifade özgürlüğü kapsamında ele alınamayacağını söyledi.

Anayasa Mahkemesi’nin 54’üncü kuruluş yıldönümünde konuşan Arslan, bireysel başvurunun önemine vurgu yaptı.

Anayasa Mahkemesi’nin gazeteciler Can Dündar ve Erdem Gül hakkında verdiği “hak ihlali” kararının ardından bireysel başvuru uygulamasının kaldırılabileceği gündeme gelmişti. Bireysel başvuru sisteminin devam etmesi gerektiğini belirten Arslan, kumpas davalarındaki hak ihlallerini de hatırlattı.

Arslan, yargının bağımsız, hâkimin de adil olması gerektiğinin altını çizdi.

Anayasa Mahkemesi’nde düzenlenen törene, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, bazı bakanlar ve milletvekilleri ile Yüksek Yargı mensupları katıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve CHP Lideri Kılıçdaroğlu arasında yaşanan “cinsi sapık” polemiğinin ardından da ikili ilk kez törende bir araya geldi. Erdoğan, Kılıçdaroğlu’nun elini sıkmadı. Kılıçdaroğlu ise Erdoğan’ın elini sıkmamasını “önemsiz bir konu” sözleriyle değerlendirdi.

Haber: Çağla Atlı

ulusalkanal.com.tr

DİHA muhabiri terör örgütü üyeliğinden tutuklandı Gündem DİHA muhabiri terör örgütü üyeliğinden tutuklandı Gündem AÖF sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? Gündem AÖF sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? Gündem