Şii lider Sadr: Bu kaçırılma eylemi IŞİD'in yaptığı pisliklere benziyor

Irak’ın önde gelen Şii din adamı Mukteda es-Sadr, Irak’ta 18 Türk işçisinin kaçırılmasını terör örgütü IŞİD eylemlerine benzetti, işçilerin derhal serbest bırakılması çağrısında bulundu.

Abone ol

Irak’ta kendisini Şii milis olarak tanımlayan bir grup 18 Türk işçisini kaçırdı. Iraklı Şii lider Mukteda es-Sadr’dan “derhal serbest bırakın” çağrısı geldi.

Sadr'ın ofisinden yapılan yazılı açıklamada, “Türk işçilerin kaçırılması suçtur. Böyle bir eylem insanlık ve İslami açıdan utanç verici bir davranıştır. İşçilerin derhal bırakılmasını talep ediyoruz" ifadelerine yer verildi.

İşçileri kaçıranlara ağır sözlerle hitap eden Sadr, "Sizin yaptığınız bu eylem, IŞİD’in yaptığı pisliklere benziyor” dedi. İşçileri kaçıran ile teröristlerle savaşan Halk Toplulukları milislerinin karıştırılmaması gerektiğinin altını çizdi.

Iraklı Şii lider, Bağdat hükümetinin acilen işçileri kurtarması gerektiğini söyledi. “Her türlü desteğe hazırız” ifadesini kullandı.

Ülkenin en büyük Şii otoritesi Ayetullahuzma Ali Sistani, 18 Türk işçinin kaçırılmasını şiddetle kınayarak, en kısa süre içerisinde serbest bırakılmaları çağrısında bulunmuştu.

ulusalkanal.com.tr

Mısır'da hükümet istifa etti Dünya PKK'lı teröristler camiye saldırdı Dünya "Hepimiz Mehmetçiğiz" Dünya ABD, Sina'ya takviye gönderiyor Dünya