Erdoğan'dan ABD'ye PYD tepkisi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Amerika'nın "PYD'yi terörist olarak görmüyoruz" açıklamasına tepki gösterdi. Erdoğan, "Bu yaklaşımlar bizi üzmektedir. PYD, YPG, PKK bunlar terör örgütüdür. Amerika bedel ödemiyor" dedi. Erdoğan terör örgütlerinin elinde Amerikan silahlarının bulunduğunu vurguladı.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan bayram namazı sonrası konuştu. Gündeminde Amerika'nın "Biz PYD'yi terör örgütü olarak görmüyoruz" açıklaması vardı.

Erdoğan, o açıklamaya dair "Bu atılan adımlar hakikaten üzücü. Öyle zannediyorum ki Başbakan BM Genel Kurulu'nda Obama ve diğer bu tür ortaklarla görüşmeleri olacak ve orada bunu zaten ruberu, bire bir görüşeceklerdir." dedi.

Erdoğan, Amerika Dışişleri Bakanlığı'nın açıklamasını değiştirmesini şu sözlerle istedi: "Yanlış buluyorum. Baştan beri söylüyorum PYD ve YPG, bunların hepsi terör örgütüdür bize göre ve Amerika şu anda bedel ödemiyor, bedel ödeyen biziz ve PYD'nin, YPG'nin yaptıklarını bilen de biziz. Dolayısıyla bu yanlış bakışı, yanlış değerlendirmeyi heralde tekrar değerlendireceklerdir diye düşünüyorum."

Erdoğan, terör örgütlerinin elinde Amerikan silahları görmekten rahatsız olduğunu da söyleyerek, şunları ifade etti: "Bütün bunlara karşı Amerika'nın çok daha farklı yaklaşması ve bir model ortak olarak Türkiye'nin bu yaklaışımını bir kenara koyması düşünülemez. Ama bu tür yaklaşımlar olduğu zaman bunlar bizi ciddi manada üzmektedir. Bu yanlış bir yaklaşım ve biz terör örgütlerinin elinde onların silahlarını gördüğümüz zaman ciddi amanda rahatsız oluyoruz. Aynı zamanda NATO'da beraberiz, orda da stratejik ortaklığımız var."

ulusalkanal.com.tr

TSK'dan önemli açıklama Gündem Tunceli'de özel harekat polislerine saldırı Gündem Terör örgütü IŞİD lideri öldürüldü! Gündem Bahçeli'den sert açıklama: Cumhurbaşkanı analar ağladığında evde nasıl uyuyor? Hiç mi vicdanı sızlamıyor? Gündem