İçişleri Bakanlığından 81 il valiliğine yeni genelge

İçişleri Bakanlığı, 22 Mayıs'tan 26 Mayıs'a kadar 81 ilde uygulanacak olan sokağa çıkma yasağı için tüm valiliklere genelge gönderdi. Genelgede yasağın nasıl uygulanacağına dair hususlar yer aldı.

Abone ol

İçişleri Bakanlığınca 5 günlük sokağa çıkma kısıtlaması ile ilgili 81 ilin valiliğine genelge gönderildi.

Buna göre 21 Mayıs perşembe gecesi ve 22 Mayıs cuma günü market, bakkal, manav, kasap ve kuruyemişçiler saat 23.00'e kadar açık olacak. Cumartesi günü market, bakkal, manav, kasap ve kuruyemişçiler 10.00-17.00 saatleri arasında faaliyet gösterebilecek. Vatandaşlar zorunlu ihtiyaçlarının karşılanmasıyla sınırlı olmak ve araç kullanmamak şartıyla en yakın market, bakkal, manav, kasap ve kuruyemişçilere gidebilecek.

Aynı saatler arasında market, bakkal, manav, kasap ve kuruyemişçiler evlere servis de yapabilecek. 24-26 Mayıs arasında market, bakkal, manav, kasap ve kuruyemişçiler ile online satış yapan işletmeler kapalı olacak. 23-26 Mayıs'ta ekmek bayileri, fırınlar ve tatlıcılar açık olacak. Bu iş yerlerinde sadece ekmek, unlu mamul ve tatlı satışı yapılabilecek.

Ramazan bayramına rastlayan 23-26 Mayıs'ta vatandaşların dışarı çıkamadığı saatlerde başta tatlı satışı yapan iş yerleri olmak üzere sadece evlere servis yapacak. Bayram boyunca nöbetçi benzin istasyonları da hizmet verecek.

Ayrıca enerji santralleri ve rafineriler, çeşitli sektörlerdeki büyük üretim tesisleri, madenler, büyük inşaatlar faaliyetlerine devam edecek. İhtiyaca göre kur'a ile belirlenecek tarım kredi kooperatifleri ve zirai ilaç, tohum, fide, gübre gibi tarım ürünleri satan yerlerle, sebze/meyve toptancı halleri bayram süresince açık olacak.

Genelgede sokağa çıkma yasağından muaf tutulan vatandaşlara da yer verildi. Kızılay'a bağış yapacak Kan ve plazma bağışçıları, ekmek dağıtıcıları ve paket servis elemanları, yasaktan muaf olacak. Evcil hayvan sahipleri hayvanlarını dışarı çıkarabilecek ancak evinin önünden ayrılamayacak.

Seyahat izin belgeleri yasak süresince geçerli olacak. Bayramın birinci günü, şehit yakınları ve refakatçileri kabir ziyareti yapabilecek. Talep halinde ulaşımları valilik ve kaymakamlıklarca sağlanacak. Çiftçiler ve tarım üretimi yapanlar yasaktan muaf tutulacak.

ulusal.com.tr

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın: Reddediyoruz Gündem MSB'den İdlib açıklaması: 12'inci Türk-Rus Birleşik Kara Devriyesi icra edildi Gündem Sevda Noyan hakkında önemli gelişme Gündem İran Büyükelçisinden Ulusal Kanal'a özel açıklama: Avrupa ülkeleri de ABD'den rahatsızlar Gündem