Kara Fatma 65. ölüm yıl dönümünde anılıyor

Milli mücadelenin kahraman kadınlarından olan Kara Fatma, 65. ölüm yıl dönümünde Milli Mücadelenin Kahraman Kadınlarını Anma Anılarını Araştırma ve Yaşatma Derneği tarafından anılıyor.

Abone ol

Milli Mücadelenin Kahraman Kadınlarını Anma Anılarını Araştırma ve Yaşatma Derneği, Kurtuluş Savaşı'nın kahramanı Kara Fatma'nın ölümünün 65. yılı için anma etkinliği düzenliyor.

2 Temmuz 1955 yılında kalp yetmezliği nedeniyle vefat eden asıl adı ile Fatma Seher Erden, Kurtuluş Savaşı'nda verdiği mücadele sayesinde tüm yurt tarafından saygıyla anılıyor.

Milli Mücadele döneminde asker eşiyle cepheden cepheye koşan "Kara Fatma" lakaplı Fatma Seher'in cesareti ve fedakarlığı, Türk kadınının kurtuluş mücadelesine verdiği katkıyı gözler önüne seriyor.

2 TEMMUZ'DA MEZARI BAŞINDA

Milli Mücadelenin Kahraman Kadınlarını Anma Anılarını Araştırma ve Yaşatma Derneği, 2 Temmuz gününde Kara Fatma'nın mezarlığı başında "Milli Mücadelenin Cesur ve Kayıp Kadınlarını Geleneksel Anma Programı" düzenleyecek.

Dernek, Kasımpaşa Kulaksız Mezarlığı'nda düzenledikleri etkinliğe herkesin katılımını bekliyor.

Astana üçlüsü yarın toplanıyor Gündem Türk sularına bırakılan 24 sığınmacı kurtarıldı Gündem Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Özbal Libya'da Gündem Cumhuriyet tarihinin en büyük 'Bataklık' operasyonu başladı Gündem