Türkiye ve İtalya'dan Libya açıklaması

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu İtalya Dışişleri Bakanı Luigi Di Maio (Luici Di Mayo) ile bir araya geldi. Çavuşoğlu, Yunanistan ve İtalya arasında imzalanan Ekonomik Münhasır Bölge anlaşmasına yönelik mesajlar verdi. Türkiye’nin anlaşmayı olumlu karşıladığını aktardı. İki mevkidaş Libya ve Doğu Akdeniz’de Türkiye ile İtalya’nın ortak çalışmaları olacağını da vurguladı.

Abone ol

Libya ve Doğu Akdeniz’deki gelişmeler masaya yatırıldı. İtalya ve Yunanistan arasında imzalanan anlaşmaya dikkat çekildi.

Libya’ya üst düzey ziyaret gerçekleştiren Ankara bu kez İtalya Dışişleri Bakanı Luigi Di Maio’yu (Luici Di Mayo) ağırladı. 19 Haziran’da Ankara’ya gelen İtalyan Bakan, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile görüştü.

İki bakanın gündeminde Libya, Doğu Akdeniz ve Suriye’deki gelişmeler vardı. Toplantının ardından Çavuşoğlu İtalyan mevkidaşı ile kameraların karşısına geçerek basın açıklaması yaptı. Çavuşoğlu, Yunanistan ve İtalya arasında imzalanan Ekonomik Münhasır Bölge anlaşmasına yönelik mesajlar verdi.

Çavuşoğlu, Libya zirvesinde ele alınan konuları İtalyan bakana aktardığını da ifade etti. Kalıcı barış için ortak çalışmalara dikkat çekti.

İtalyan Bakan Luigi Di Maio (Luici Di Mayo) da sözlerine Türkiye’ye pandemi sürecinde verdiği destekten dolayı teşekkür ederek başladı. Bakan, iki ülke arasındaki işbirliğinin altını çizdi. Libya’da kalıcı ateşkese işaret etti.

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan bakanlar, iki ülkenin işbirliği yapacağı alanlara ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Doğu Akdeniz’de enerji alanında ortak çalışmaya vurgu yapıldı.

Çavuşoğlu’nun Avrupa Birliği’nin Libya’ya silah transferini engellemek için sürdürdüğü İrini Operasyonu’na ilişkin ise eleştirileri oldu.

ulusal.com.tr

AK Parti'nin TBMM başkan adayı belli oldu Gündem Türkiye'den o ülkeye ikinci kez tıbbi yardım Gündem Vatan Partisi'nden HDP'nin halaylı kışkırtmasına tepki Gündem AYM'den Demirtaş kararı Gündem