İşte ABD’nin 'Sekizli Çete'si

Chuck Schumer, 28 Temmuz 2017’de John McCain’i övdüğü basın açıklamasında, Sekizli Çete’yi beraber kurduklarını itiraf etti

Abone ol

George Soros’un en büyük finansal destekçisi olduğu senatör John McCain, McCain Enstitüsü’nun kurucusu. Bugün Türkiye, İran ve Kuzey Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti düşmanı politikaların üretildiği merkezlerin önde gelenlerinden Soros destekli diğer bir vakıf FDD’nin kıdemli üyesi eski CHP milletvekili Aykan Erdemir’in, Kemal Kılıçdaroğlu’na FETÖ kaynaklı bilgileri sızdırdığı iddiası gündeme gelmişti. ‘Kimdir McCain’, ‘nedir bu FDD’ sorularının yanıtı, bizi ‘Gang of Eight’e, Türkçesiyle ‘Sekizli Çete’ye götürdü.

ABD anayasasına göre başkanın, Amerikan istihbarat operasyonlarından, tüm Kongre istihbarat komisyonlarının güncel olarak haberdar olmalarını sağlama yükümlülüğü var. Ancak ABD başkanının gizli kalmasını gerekli bulduğu durum ve operasyonlarda istihbarat bilgileri tüm komisyonlar ile değil, Kongre’den seçilmiş, yeminli sekiz kişi ile paylaşılıyor. Ancak bu çeteyi bilgilendirmek kamuoyunu ve kongreyi bilgilendirmiş olmak anlamına geliyor.

Kongre Araştırma Birimi, 2006 yılında Sekizli Çete’nin yasalara uygun olmadığına dair bir rapor yayınladıysa da çete varlığını sürdürüyor. Bugün Amerikan halkının, devletin yürüttüğü gizli operasyonlardan haberdar olmasının önündeki en büyük engel olan Sekizli Çete güncel olaylarda kamuoyunu istediği gibi yönlendirmeye devam ediyor.

Bugünkü Sekizli Çete, şu isimlerden oluşuyor: Chuck Schumer, Devin Nunes, Adam Schiff, Richard Burr, Mark Warner, Paul Ryan, Nancy Pelosi, Mitch McConnell. Sekizli Çete içindeki isimlerin Türkiye bağlantıları, 15 Temmuz darbe girişimindeki rolleri, Türkiye’ye karşı tutumları dikkat çekici...​

VİETNAM’A BOMBA YAĞDIRIRKEN...

Cumhuriyetçi senatör John McCain, Vietnam’da esir düşmüş eski bir asker. O günleri anlattığı bir söyleşide, Vietnam halkının üzerine bomba yağdıran McCain, “Washington’un yavaşlığı canımızı sıkıyordu ve sivil komutanlarımızın savaşta olmanın ne olduğunu anlamadığını düşünüyorduk” dedi. Vietnam’dan bu yana ABD’nin kirli savaşlarının tümünün göbeğindeki McCain, Yugoslavya’dan Ukrayna’ya, Soros destekli turuncu devrimlerde aktif rol almış gençlik örgütleriyle ve Suriye’yi kana bulayan cihatçı gruplarla yakın ilişkiler içinde olan bir senatör.

Kılıçdaroğlu, Kemal Öksüz, Faruk Taban Washington’daki FETÖ’cü kuruluşta.

ABD’nin kritik konumdaki ajanları hiçbir zaman ‘emekli’ olmuyor, bir başka zeminde benzer çalışmayı sürdürüyor. George Soros’un en büyük finansal destekçisi olduğu senatör John McCain, McCain Enstitüsü’nün kurucusu. Bugün Türkiye, İran ve Kuzey Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti düşmanı politikaların üretildiği merkezlerin önde gelenlerinden Savunma ve Demokrasi Vakfı (FDD)’nın da finansörü yine George Soros. FDD’nin kıdemli üyesi eski CHP Milletvekili Aykan Erdemir’in, Kemal Kılıçdaroğlu’na FETÖ kaynaklı bilgileri sızdırdığı iddiası gündeme gelmişti.

‘ÇETEYİ BİRLİKTE KURDUK’

Bugünkü Sekizli Çete, şu isimlerden oluşuyor: Chuck Schumer, Devin Nunes, Adam Schiff, Richard Burr, Mark Warner, Paul Ryan, Nancy Pelosi, Mitch McConnell.

ABD Senatosunun iki şahini Demokrat Chuck Schumer ve Cumhuriyetçi John McCain’i birleştiren örgütün adı Sekizli Çete!

ABD Demokrat Parti Senato Başkanı Chuck Schumer, 28 Temmuz 2017 tarihinde John McCain’i övdüğü basın açıklamasında, Sekizli Çete’yi beraber kurduklarını itiraf etti. Schumer, yaptığı açıklamada şöyle dedi: “John McCain ile Sekizli Çete’yi kurduğumuzdan beri arkadaşız ve gerçekleri onun kadar güçlü bir şekilde dile getirebilen az senatör tanıyorum. Vietnam’da gösterdiği cesaretin aynısını dün akşam ve öncesinde defalarca gösterdi.”

Sekizli Çete içindeki isimlerin Türkiye bağlantıları, Türkiye’ye karşı tutumları dikkat çekici.

Chuck Schumer

Demokrat Parti Senato Başkanı. FETÖ’cülerle yakın ilişki içinde olan Schumer, 27 Eylül 2017 tarihinde ABD Yönetimine ‘Bağımsız Kürdistan Devleti’ne Destek Olma Çağrısı’ yayınladı. Sözde Irak Kürdistanı’nın tüm dünya tarafından kabul edilmesi gerektiğini savunan ve kendisinin bu girişimi desteklediğini belirten Schumer, bölgenin bir an evvel bağımsız bir devlet yapısına sahip olması için Amerikan devletinin girişimlerde bulunması gerektiğini söyledi. Son 20 yıldır en iyi, etkin ve güçlü müttefiklerinin Peşmerge olduğunu, ABD önderliği ile bağımsızlıklarını kazanmayı hak ettiklerini, bunun için savaştıklarını belirtti. Irak’ın komşu ülkelerinin -her ne kadar statüko ve bireysel çıkarlarına uymadığı için Kürdistan’a karşı gelen despotlar tarafından yönetilseler de- Kürtlerin ve Iraklıların kendi gelecekleri hakkındaki kararlarına saygı duymaları gerektiğini savundu. Schumer, İstanbul Başsavcılığı’nın 15 Temmuz darbe girişimine Amerikan desteği hakkında başlattığı soruşturmada FETÖ’ye referans mektubu yazan eski CIA şefi Graham Fuller, Henri Barkey, Michael Rubin gibi isimlerle birlikte, şüpheliler arasında.

Nancy Pelosi

Türk toplulukları ile görüşmeyi reddeden Pelosi, Chuck Schumer’in sağ kolu. Sözde Ermeni Soykırımı yasa taslaklarının değişmez destekçisi. Pelosi, FETÖ’cü TUSKON ve Türk Amerikan İşbirliği Başkanı Faruk Taban ile yakın ilişkiler içinde.

Mitch McConnell

Cumhuriyetçi Parti Senato Başkanı. John McCain’in sağ kolu. Türk bankalarına ve şirketlerine cezai yaptırım sağlayacak İran ambargosunun imzacısı.

Devin Nunes

20 Mart 2017 tarihli Aydınlık gazetesindeki bir haberde şu satırlar yer alıyor: ABD’nin Meclis İstihbarat Şefi Devin Nunes’den Gülen dosyası ile ilgili açıklama geldi. ABD Temsilciler Meclisi İstihbarat Komitesi’nin Cumhuriyetçi Partili başkanı Devin Nunes, Pazar günü katıldığı Fox TV’deki programda Fethullah Gülen’in iadesi ve darbe ile ilgisi iddiası hakkında açıklamalar yaptı. “Erdoğan hükümeti giderek daha otoriter bir hale geliyor. NATO’da olan Türkiye uzun süredir bizim güçlü bir müttefiğimiz. Aslına bakarsanız onlar şimdi giderek güvenilir bir müttefik olmak konusunda daha da çok ve çok endişe verir bir duruma gelmekteler. Böyle birini iade eder miyiz bilmiyorum. Gülen’in (darbeye) karıştığına dair herhangi bir kanıt görmedim” cevabını verdi.

Adam Schiff

Gülen’in iadesi konusunda General Flynn’i hedef alan sert açıklamalarıyla gündeme gelmişti. “Erdoğan’a muhalefetin başını çeken Gülen’in” Türkiye’ye iade edilmesi halinde hapsedileceğini söylemişti.

SEKİZLİ ÇETE 7 YILDIR TÜRK BANKALARINI İZLİYOR

ABD’nin bugün Türkiye’yi köşeye sıkıştırmakta kullandığı, İran ile ticaret yapan kurumları hedef alan yasa taslağının arkasında aynı çete var. 2011 yılından beri İran ile ticaret yapan Türk şirketlerinin ve Halk Bankası’nın peşindeler. ‘Sekizli Çete’den Demokrat Parti Başkanı Charles ‘Chuck’ Ellis Schumer, ABD’de görülen Sarraf davası ile gündeme gelmişti. Sarraf davasının ilk savcısı Preet Bharara, senatör Chuck Schumer’in eski başdanışmanı. Bharara’yı savcı olarak öneren ve senatoda destekleyen isim de Schumer.

Demokrat Robert Menendez ve Cumhuriyetçi Mark Kirk, İran’a petrol ve doğalgaz alışverişinde destek sağlayan finansal kuruluşlara, merkez bankalarına ve şirketlere cezai yaptırım uygulanmasını öngören yasayı, 2011 yılında Senato’ya sundular. Türk şirketlerine ve İran’a yaptırım uygulanması için lobi faaliyeti yürüten aynı ekip imzacılar arasında.

Yeni Şafak gazetesinden Çetin Çetinay’ın 14 Nisan 2014 tarihli haberine göre Türkiye’nin toplam petrol ithalatı içinde İran’ın payı, ambargodan sonraki iki yıl içinde yüzde 15 seviyelerine kadar geriledi. Oysa Türkiye, Amerikan ambargosundan önce petrol ihtiyacının yüzde 50’den fazlasını İran’dan karşılıyordu. Yasanın Türkiye’ye ikinci büyük zararı ise altın ticaretinde oldu. Türkiye, toplam doğalgaz ihtiyacının yüzde 20’sini temin ettiği İran’dan aldığı gazın karşılığını altın olarak ödüyordu. Bu faaliyetin önü de Menendez’in çabalarıyla kesildi. 2011-2012 yılları arasında, Kirk-Menendez yasası dışında İran ile ilgili 100’ e yakın yasa taslağı, yasa değişikliği ve kanun çıkarıldı. Söz konusu yasaların düzenleyicileri, FETÖ destekçisi olarak da karşımıza çıkıyor.

DERİN DEVLET VE NATO NEDİR?

Derin Devlet, hükümet ve devlet yöneticilerinden oluşan isimlerin, devletleri emperyalizmin küresel çıkarları doğrultusunda yönlendiren gizil örgütlenmedir. 1949 yılında kurulan NATO, tüm dünyada Amerikan emperyalizminin çıkarlarına hizmet etmek üzere kurulmuş siyasi ve askeri bir örgüttür. Başlıca görevi, kendisine bağlı Derin Devlet yapılanmalarının siyasi, askeri ve sivil ayaklarının düzenlenmesi ve üye devletlerin baskı altında tutulmasıdır.

Derin Devlet yapılanması birden fazla siyasi parti ve sivil örgütlenme içerisinde yer alarak operasyon yürüttüğü ülkelerin ideolojik iklimini bulandırmak, devletlerin ulusal ve bağımsız çıkarları için mücadele eden kuvvetleri etkisiz hale getirmek, gerekirse silah zoruyla Amerikan çıkarlarıyla uyumlu hükümetlerin kurulmasını sağlamakla görevlidir. 1971’den bu yana Türkiye’deki tüm darbelerin planlayıcısı ve uygulayıcısı aynı çetedir.

15 Temmuz darbe girişimiyle deşifre olan FETÖ’nün halen Amerikan askerlerinin kullanımında olan İncirlik Üssü’nde konuşlandığına ve Amerikan gizli servisi CIA’nın eski Ortadoğu şefi Graham Fuller, eski CIA görevlisi Henri Barkey gibi Türkiye’de bölücü ve gerici faaliyetlerin destekçileri olan isimlerin darbe girişiminde rol aldığına dair kanıtlar ortaya çıktı.

Beste Gül Öneren

Aydınlık

abd
Ankara'da eylem ve etkinlik yasağı Gündem ABD'ye gidişleri sorgulanıyor Gündem 83 firmaya eş zamanlı operasyon: Onlarca gözaltı var Gündem "Zarrab savcılarının yaptıkları bana FETÖ savcılarının taktiğini hatırlattı" Gündem