İstanbul'a yağış uyarısı (7 Ekim Cumartesi-8 Ekim Pazar İstanbul hava durumu)

İstanbul'a sağanak yağış geliyor. Bugün kentte aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. İşte İstanbul'un hava durumu

Abone ol

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, ülkemizin batı kesimlerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Marmara'nın batısı, Ege, Batı Akdeniz ile İstanbul, Bursa ve Yalova çevrelerinin aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Çanakkale ve Tekirdağ çevrelerinde kuvvetli, Edirne, Kırklareli ve Antalya çevrelerinde kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli olması bekleniyor.

Hava sıcaklığının iç ve doğu kesimlerde 2 ila 4 derece artacağı, Trakya ile Batı Akdeniz'de 4 ile 6 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

Rüzgarın genellikle güneyli yönlerden, akşam saatlerinden sonra Trakya'da kuzey ve kuzeybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, batı kesimlerde yer yer kuvvetli (40-70 km/sa) olarak eseceği tahmin ediliyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ VE RÜZGAR UYARISI

MGM tarafından yapılan uyarılarda şunlar denildi:

Ülkemizin batısında görülecek sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, Çanakkale ve Tekirdağ çevrelerinde kuvvetli(21-50 kg/metrekare), Edirne, Kırklareli ve Antalya çevrelerinde kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli(51-75 kg/metrekare) olması beklendiğinden meydana gelebilecek ani sel, su baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Rüzgarın; Marmara, Ege ve Batı Akdeniz'de güneyli yönlerden (40-70 km/s), akşam saatlerinden sonra Trakya'da kuzey ve kuzeybatı yönlerden (30-50km/s) kuvvetli olarak esmesi beklendiğinden meydana gelebilecek çatı uçması, baca zehirlenmeleri vb. olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Marmara bölgesine ait hava durumu tahmininde de "Parçalı ve yer yer çok bulutlu, Trakya ile zamanla bölgenin batısı ve İstanbul, Çanakkale, Bursa çevrelerinin aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların öğle saatlerinden itibaren Çanakkale ve Tekirdağ çevrelerinde kuvvetli, Edirne ve Kırklareli çevrelerinde kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli olması bekleniyor.Rüzgarın güneyli yönlerden (40-70 km/sa), akşam saatlerinden itibaren Trakya'da kuzey ve kuzeybatı yönlerden (30-50 km/s) kuvvetli olarak esmesi bekleniyor." ifadeleri yer aldı.

ulusal.com.tr

Cengiz Kurtoğlu hastaneye kaldırıldı! Sağlığıyla ilgili ilk açıklama Gündem Ankara'da cinayet: Ölüler var Gündem Kocaeli'de feci kaza: 10 yaralı Gündem Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'ndan İdlib açıklaması Gündem