CHP'den ''dostlarla'' ittifak turu

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu "dostlarla ittifak" turu kapsamında Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'nu ziyaret etti. Görüşmede dış politika ve Doğu Akdeniz'deki gelişmeler vardı. İki lider, Atlantik'ten koparak Asya cephesinde konumlanan Türkiye'nin dış politikasında değişiklik olması gerektiğini söyledi. CHP Lideri, "dış politikada 180 derece dönüş gerekiyor" dedi. ABD ile Yunanistan'ın ortak tatbikatı sorulan Davutoğlu ise çözüm olarak NATO'yu gösterdi.

Abone ol

Doğu Akdeniz'de suların iyice ısındığı, Türkiye karşıtı cephenin saldırgan politikalarını artırdığı bir dönemde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, dostlarla ittifak turuna başladı. İlk durağı da Gelecek Partisi oldu. Görüşme sonrası ittifaktan çok dış politika mesajları verildi. Hem Kılıçdaroğlu hem de Davutoğlu dış politikada değişiklik yapılmasını istedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu "dostlarla ittifak" turu kapsamında Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu’nu ziyaret etti. Yaklaşık 2 saat süren görüşmenin ardından iki lider kameralar karşısına geçti. Gündemde Dış politika ve Doğu Akdeniz'deki gelişmeler vardı.

Ortak açıklamada Atlantik'ten koparak Asya cephesinde konumlanan Türkiye’nin dış politikası eleştirildi. İki lider dış politikanın değişmesi gerektiğini öne sürdü.

Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ı kastederek dış politikanın kişiye bağlı yürütüldüğünü iddia etti.

ABD öncülüğündeki kuvvetin saldırgan tavrını görmezden gelen CHP lideri, Türkiye'nin söz konusu ülkeleri karşısına aldığını iddia etti.

Kılıçdaroğlu'ndan sonra söz alan Davutoğlu da Türkiye’nin Sakız Adası'nda yönelik Navtex ilanının “göstermelik” olduğunu öne sürdü.

Davutoğlu, ABD ve Yunanistan’ın Trakya’da yaptığı tatbikata ilişkin Türkiye’ye NATO’yu çözüm olarak sundu.

Basın toplantısında S-400 hava savunma sistemleri gündeme geldi. Bir dönem “S-400 alamazsınız” daha sonra “getiremezsiniz” diyen muhalefet cephesi şimdi de kuramazsınız açıklaması yaptı.

HABER: SEDA AKYÜZ

KAMERA: UĞUR PİDECİ

ulusal.com.tr

İşte Yunanistan'ın silahlandırdığı adalar Gündem Kademeli mesai uygulaması toplu ulaşımdaki yoğunluğu azaltacak mı? Gündem İçişleri Bakanlığı'ndan yeni genelge: O işletmeler kapatılacak Gündem Salgın ile mücadeleye TTB engeli Gündem