Esad'dan Erdoğan'a: Sultan olacağını düşünüyor

Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın "Mülüman kardeşler fanatiği" olmakla suçladı. Esad, Erdoğan için "21. yüzyılın sultanı olacağını düşünüyor" dedi. ABD ile görüşme konusunda da "Biz her zaman görüşmeye hazırız. Hiç kapıları kapatmayız" ifadelerini kullandı.

Abone ol

Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad, kendisini ve ülkesini hedef alan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın "Müslüman Kardeşler fanatiği" olduğunu belirtti.

CBS televizyonuna röportaj veren Esad, "Erdoğan, siyasi megalomaniden muzdarip biri. 21'inci yüzyılın yeni döneminin sultanı olacağını düşünüyor" dedi.

Esad, "Erdoğan'ın istese sınır geçişlerini durdurabileceğini mi müşünüyorsunuz" sorusuna "Evet, kesinlikle." yanıtını verdi. AKP hükümetinin Suriye'ye giden teröristleri lojisitik ve askeri olarak da desteklediğini belirtti.

IŞİD'in koalisyon güçlerinin operasyonlarının ardından daha da büyüdüğüne dikkat çeken Esad, "Her ay örgüte Suriye'den bin kişi katılıyor. IŞİD, Irak ve Libya'da da büyüyor" diye konuştu.

Esad, ABD ile görüşme konusunda da "Biz her zaman görüşmeye açığız. Hiç kapıları kapatmayız. Görüşme için onların hazır olması gerekir" ifadelerini kullandı.

ulusalkanal.com.tr

Bangladeş'te bir yazar daha palalı saldırıda öldürüldü Dünya Uçağı düşüren yardımcı pilotun yeni görüntüleri ortaya çıktı! Dünya NSU davasının tanığı evinde ölü bulundu! Dünya İran'dan ilk resmi açıklama Dünya