"Silah yardımı devam edecek"

PKK'nın Suriye'deki uzantısı PYD'ye silah ve mühimmat yardımı yapan Amerika'nın Genelkurmay Başkanı Martin Dempsey, Irak'ta Kürt Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesut Barzani ile görüştü. Barzani'nin çatışmalardaki son durumu Dempsey'e aktardığı, Demspey'in de askeri eğitim ve silah yardımlarının devam edeceği sözünü verdiği belirtildi.

Abone ol

Irak'ın başkenti Bağdat'ta kritik görüşmeler gerçekleştiren Amerikan Genelkurmay Başkanı Martin Dempsey, Erbil'e geçerek Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesud Barzani ile görüştü.

Görüşme, bölgesel yönetimin internet sitesi üzerinden duyuruldu. Açıklamaya göre; Barzani ve Dempsey, Bağdat hükümetinin, Peşmerge güçlerine yardım etmede ciddi olması gerektiğini vurguladı. Irak hükümetinin bu noktadaki sorumluluğunu yerine getirmesinin zaruri olduğuna işaret edildi.

Barzani Dempsey'e çatışma bölgesindeki son durumu aktardı. Dempsey, ABD öncülüğündeki koalisyonun Peşmerge'ye askeri eğitim ve silah yardımlarının devam edeceğini belirtti.

Barzani de IŞİD'e karşı ABD'nin silah yardımı ve hava operasyonlarının etkili olduğunu vurguladı.

ulusalkanal.com.tr

Tramvay raydan çıktı: 1 ölü! Gündem İstanbul Barosu'na türban davası! Gündem TSK bedelli askerliğe noktayı koydu! Gündem TGB'den Biden'a uyarı! Gündem