Bitlisli 20 ev kadını sanatçıya dönüştü

Bitlisli kadınlar, yöreye özgü kaybolmaya yüz tutan kız isteme geleneğini tiyatro oyununa uyarladı. 20 girişimci kadının öncülüğünde sahnelenecek olan oyun, izleyicilerle buluşacağı günü sabırsızlıkla bekliyor.

Abone ol

Bitlis'te 20 ev kadının bir araya gelerek oluşturduğu tiyatro oyununun provaları koronavirüs tedbirleri altında devam ediyor.

Hazırlıkları Bitlis Kültür Merkezi’nde süren oyun ''Kadınlar Tiyatro ile Güçleniyor'' projesi kapsamında hayata geçirildi.

Koronavirüs tedbirleri kapsamında sergilenen oyun, konusunu yöreye özgü kız isteme geleneğinden alıyor.

Projenin yaratıcılarından olan Girişimci Kadınlar Derneği’nin Başkanı Gül Gültekin, ev kadınlarının düzenlenen etkinlikle birer sanatçıya dönüştüğünü söyledi.

Kadınlar, gelenek ve göreneklerini yaşatmak adına oluşturdukları tiyatro oyununu koronavirüs tedbirleri sonrasında yurdun birçok yerinde izleyicilerle buluşturmak istiyor.

Urfa ciğer kebabına büyük ilgi Yurt Anadolu'nun olumsuz hava koşullarıyla mücadelesi Yurt Her şey hayvanları için: Besiciler her gün 300 metre kızakla ot çekiyorlar Yurt "İstanbul’a 1987 karı yağacak" yorumlarına Meteoroloji'den yalanlama Yurt