ABD bölgede yeni hazırlıklar yapıyor

IŞİD bahanesiyle Suriye'den çıkmayan Amerika, bölgede yeni hazırlıklar yapıyor. ABD Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey, Suriye'den çıkmamak için ortada pek çok senaryo olduğunu iddia etti, Suriye'deki hedeflerini ise üçbaşlıkta topladı; "IŞİD'in yenilmesi, siyasal sürecin yeniden canlanması ve İran'ın Suriye'den çıkması"

Abone ol

Amerika Suriye'deki işgal güçlerini kalıcı hale getirmek için yeni senaryolar üzerinde çalışıyor.

Amerika'nın Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey, Suriye'den çıkmamak için "çeşitli senaryolar" olduğunu belirtti.

Jeffrey'nin açıklamaları Amerika'nın Irak'ı bölmek ve bölgede 2. İsrail'i kurmak için ortaya koyduğu "Çekiç Güç" planını hatırlattı.

"Uzun yıllar boyunca, bildiğiniz gibi, Kuzey Irak’ta yerel müttefiklerimiz vardı ve hava desteği sağladık. Bunların, gelecekte Suriye’de izleyeceğimiz yol olduğunu söylemiyorum. Sadece orada aktif olabileceğimiz pek çok yol olduğunu söylüyorum."

Jefrrey, Suriye'de kalma hedeflerini de üç başlık altında topladı. "IŞİD'in yenilmesi, siyasal sürecin yeniden canlanması ve İran’a bağlı tüm askeri güçlerin Suriye’den çıkarılması” olarak ifade edilen hedefler doğrultusunda Amerika bölegeden çıkmamaya kararlı.

Jeffrey açıklamasında Amerika'nın Esad’i devirme niyeti taşımadığını da savundu ancak Esad'ın Suriye'nin tamamını kontrol etmesini de istemediklerini belirtti. Rusya'ya "Şamı desteklemekten vazgeç" çağrısı yaptı.

"Bana göre Rusya’nın Suriye hükümetiyle dostluk kurmasının gereği yok. Bu destek Rusya için de ağır sonuçlar doğurabilir. Biz, Suriye’nin kontrolünün tamamen Esad’a bırakılmasından yana değiliz."

ulusal.com.tr

ABD ve Yunanistan Ege'de tatbikata hazırlanıyor Dünya Paris'in çatılarında 'kentsel tarıma' ilgi artıyor Dünya FETÖ’cüler Etiyopya’daki vakıf mallarını üstüne geçirdi Dünya AB'de 8 ölümden 1'i kalp krizinden Dünya