Açılıma yeni takvim!

AKP-İmralı hattında yürütülen bölünme sürecinde yeni bir takvim şekillendi. HDP heyetinin son İmralı ziyaretinde, Öcalan "yeni bir aşama"ya geçildiğini söyledi. Görüşmede yer alan HDP Genel Başkan Yardımcısı Sırrı Süreya Önder, Öcalan'la MİT kanalıyla yürütülen gizli ve açık toplantıların yoğunlaştığını belirtti.

Abone ol

Amerikan patentli açılım sürecinde yeni bir döneme girildi. Son İmralı görüşmesinin ayrıntılarında, PKK taleplerine olumlu yanıt verilen yeni bir takvimin şekillendiği ortaya çıktı. HDP heyeti sürecin yeni bir aşamaya ulaştığını duyurdu.

İmralı heyetinde yer alan HDP Genel Başkan Yardımcısı Sırrı Süreya Önder bir açıklama yaptı, Öcalan'la yapılan gizli ve açık toplantılara dikkat çekti.

"Özellikle 3 hafta içinde siyasi heyetlerin görüşmesi -kamuoyuna yansıyan ya da yansımayan- önemli bir sıklık ve yoğunluk kazandı; bir içerik olarak muhtevaya büründü. Bu, giderek meselenin bürokratlardan çıkıp tam da olması gereken yere; siyasi heyetler eliyle yürüyen, tartışılan ve geliştirilen bir niteliğe büründü. Bunun yansımaları Sayın Öcalan'a da olmuş"

1 hafta veya 10 gün içinde İmralı'ya tekrar gidebileceklerini belirten Önder, Öcalan'ın yasal düzenleme taleplerinin AKP tarafından karşılanacağını söyledi. Önder süreçle ilgili yeni bir takvim olduğunu açıkladı.

"Sayın Öcalan'ın sürecin başından itibaren vurguladığı; yasal çerçeve, demokratik siyasetin önündeki engellerin kaldırılması, hasta tutsaklar, Terörle Mücadele Yasasının bir demokratik ülkeye yakışmayacağına dair vurguları, sanırım kendisinin devlet heyetiyle yaptığı görüşmede de ilk kez bir programa ve takvime bağlanmaya başlamış"

Açılımda yeni süreç talimatı 19 Mayıs tarihinde Başbakan Erdoğan başkanlığında yapılan özel açılım toplantısında kararlaştırıldı. Ardından yeni açılım takviminin ayrıntıları 20 Mayıs tarihli AKP - HDP toplantısında bütün boyutlarıyla ele alındı.

ulusalkanal.com.tr

Yıldırım düştü: 3 polis yaralı! Gündem Korktuğu başına geldi! Gündem İstanbul'da dolu yağışı! Gündem İP Genel Sekreteri Özbey: Erdoğan'ı bildiklerini mahkemede anlatmaya çağırıyoruz Gündem