Cimbom yarı finalde!

Bileti Cimbom kaptı. Türkiye Basketbol Ligi çeyrek final 3'üncü maçında Galatasaray ile Beşiktaş karşı karşıya geldi. Abdi İpekçi Spor Salonu'nda oynanan karşılaşmayı 78-65 kazanan sarı-kırmızılılar, seriyi 2-1 kazandı ve yarı finale yükseldi.

Abone ol

Galatasaray Liv Hospital, Türkiye Basketbol Ligi çeyrek final 3'üncü maçında Beşiktaş İntegral Forex'i konuk etti.

Karşılaşmaya Arroyo'nun yönlendirmesinde Sinan ve Markoishvili'nin 3 sayı çizgisinin gerisinden bulduğu isabetli şutlarla başlayan Galatasaray, yaptığı etkili savunmayla dikkati çekti. Sinan'ın skorer oyunu ve savunmada Erceg'in kaptığı toplarla ilk dakikalarda farkı açan sarı-kırmızılılar, 3'üncü dakikada 11-2 üstünlük kurdu. Ancak ilk dakikalardaki skor sıkıntısını gideren siyah-beyazlılar, yaklaşık 3 dakikada yakaladığı 7-2'lik seri ile durumu 19-11'e getirdi. Rakibinin daha fazla farkı kapatmasına izin vermeyen ev sahibi ekip, ilk periyodu 22-11 önde tamamladı.

Karşılıklı basketlerle başlayan ikinci çeyrekte ev sahibi takım uzun oyuncularıyla pota altını iyi savunarak rakibini dengesiz dış atışlara zorladı. Beşiktaş, toparlanarak arka arkaya 5 sayı üreten Lofton ile oyuna tutunmaya çalışırken, Hariston'un 7 sayısı ile farkın kapanmasına izin vermeyen sarı-kırmızılılar, ilk devrenin son 1 dakikasına 41-26 önde girdi. Siyah-beyazlıların Lofton ve Perkins ile bulduğu basketlere Sinan'ın son saniye turnikesiyle karşılık veren Galatasaray, soyunma odasına 43-30 üstün girdi.

İki takımın da karşılıklı basketler bulduğu 3'üncü periyotta sarı-kırmızılılar Arroyo, Markoishvili ve Erceg ile skor üretirken, konuk ekip Lofton, Perkins ve Bajramovic'in basketleriyle oyunda kaldı. Galatasaray, periyot boyunca farkı çift hanelerde tutarken, çeyreği de 60-48 önde kapattı.

Son çeyreğe etkili başlayan Beşiktaş, 33'üncü dakikada farkı 7 sayıya indirdi. Arroyo'nun oyuna dahil olmasıyla maçın kontrolünü tekrar ele alan ev sahibi ekip, Mensah-Bonsu'nun hem savunmada hem de hücumda gösterdiği performansla farkı yeniden açarak, karşılaşmayı 78-65 kazandı.

Yarı finale yükselen sarı-kırmızılı ekip, Banvit'e rakip oldu. Yarı finalin diğer ayağında Fenerbahçe Ülker ile Pınar Karşıyaka finale çıkma mücadelesi verecek.

Galatasaray Başantrenörü Ergin Ataman, mücadeleyi değerlendirdi.

"Akıllıca hücum ettiğimizi düşünüyorum, şutörleri iyi bulduk. Carlos Arroyo kendi gibi, Carlos gibi oynadı. İlk maçın son 5 dakikasında bir şok yaşadık, o şok bizi şampiyonluktan edecekti. Akatlar’da sert ve akıllı oynayıp seriyi buraya getirdik. Seyircimiz bize iyi destek verdi. Normal sonuç aslında buydu. Beşiktaş ikinci yarı kazanan bir takım olduğu için kolay kolay pes etmedi. Şimdi yarı finaldeyiz"

Galatasaraylı oyuncu Sinan Güler taraftarlara teşekkür etti.

"Bu desteğe ihtiyacımız vardı. Umuyorum ilerleyen dönemlerde şampiyonluk yolunda beraber yol almaya devam ederiz. İlk yarı yaptığımız 13 sayılık farkı koruduk. İyi savunma yaparak güzel bir galibiyet aldık"

Beşiktaş Başantrenörü Ahmet Kandemir ise sarı kırmızılı takımı tebrik etti.

"Galatasaray Liv Hospital’ı tebrik ediyorum. İlerleyen maçlarında başarılar diliyorum. Biz takım olarak bu sezon göstermiş olduğumuz performansla böyle elenmeyi hak etmedik"

Beşiktaşlı oyuncu Gökhan Şirin, takımının iyi mücadele ettiğini söyledi.

"Ligde ve Eurocup’ta elimizden geleni yaptık. Her maçta terimizin son damlasına kadar mücadelemizi sürdürdük. Akatlar’da yapmamız gerekeni yapamadık fakat burada da kazanabileceğimizi biliyorduk. Gereken adımı attık ama Galatasaray Liv Hospital kazanmayı bildi"

Fenerbahçe'de 2 transfer Spor Almeida defteri kapandı Spor Kaleciden öldüren tekme Spor Yıldız futbolcu Beşiktaşlıları heyecanlandırdı Spor