Cumhurbaşkanı Başdanışmanı: Dünyanın ekonomik ve stratejik ağırlığı Avrupa-Atlantik'ten Asya-Pasifik'e kayıyor

"Dünyanın ekonomik ve stratejik ağırlığı Avrupa- Atlantik'ten Asya-Pasifik'e kayıyor". Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Kerim Önen, bu sözleri İstanbul Sanayi Odası'nın düzenlediği konferansta söyledi. Çin'in devrimci önderi Mao Zedung'dan alıntı yapan Önen, "Çin'in geleceğini anlamayan başarılı olamaz" dedi. Çin'in İstanbul Başkonsolusu Zhang Qıngyang da "iki ülke el ele verirse başaramayacağımız hiçbir şey yok." vurgusu yaptı

Abone ol

Konuşmasına başlayan Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Abdulkadir Kerim Önen Çin Halk Cumhuriyeti'nin kurucu önderi Mao Zedung'dan alıntı yaptı.

Çin'in "geleceğini göremeyenler başarılı olamaz" dedi Önen. Türk Sanayicisinin Çin'i anlamasını istedi.

Türkiye ve Çin arasındaki ekonomik ve siyasi işbirliği her geçen gün daha da artıyor. Devlet yönetiminin yaptığı ziyaretlerin ardından artık sanayicilerin de gözü Çin'de.

İstanbul Sanayi Odası, ihracatçıları "Çin Ülke Günü" konferansında bir araya getirdi. Konferansın açılışını İSO Başkanı Erdal Bahçıvan yaptı. Bahçıvan, Çin Komünist Partisi'nin 19. kurultayının sonuç bildirgesinde memnun kaldıklarını söyledi.

Konferansa Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve yakın zamanda Pekin Büyükelçisi olacak Abdulkadir Kerim Önen ve Çin'in İstanbul Başkonsolosu Zhang Qıngyang da vardı.

Önce Cumhurbaşkanı Başdanışmanı konuştu. Çin'in yükselişine dikkat çekti. "Dünyanın siyasi ağırlığı Asya pasifiğe kayıyor" dedi.

İpek yolu projesini de anlattı Önen, Çin'deki turizm potansiyelini de. "İpek yolu için Türkiye olmadan olmazdı" dedi. Çin'li yatırımcıları Türkiye'ye davet etti.

Önen'den sonra kürsüye Çin'in İstanbul Başkonsolosu çıktı. İki ülke arasındaki mesafe uzak ancak tarihimiz ortak vurgusu yaptı.

Hayalini de açıkladı Kuinyang. "Türkiye ve Çin el ele verirse başaramayacağız hiçbir şey olmaz" dedi.

HABER: DENİZ ADALI-KAMERA: BÜLENT ÜNAL

ulusal.com.tr

Türk Milleti yarın Anıtkabir'de Gündem Abdullah Gül'den dikkat çeken sözler Gündem Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'ten 10 Kasım mesajı Gündem Amasya merkezli 12 ilde FETÖ operasyonu: 47 gözaltı Gündem