Diyarbakır annelerinin evlat nöbetine iki aile daha katıldı

Diyarbakır annelerinin HDP binası önündeki evlat nöbetine 2 aile daha katıldı. Öte yandan Twitter Diyarbakır anneleri adına açılan hesapları kapatarak sansür uyguladı.

Abone ol

Diyarbakır annelerinin dağa kaçırılan çocukları için HDP binası önünde başlattığı evlat nöbeti büyüyor. Evlat nöbetine Kars ve Hakkari'den iki aile daha dahil oldu.

22 sene önce 18 yaşında İstanbul'dan dağa götürülen oğlu Mahmut için nöbete başlayan Aslıhan Buğan gözyaşları içinde konuştu; ''PKK onu aldı bana vermedi. Bu yaşlı halimle yollara düştüm. Allah onlara bırakmasın.'' dedi.

Turan Buğan da annesinin yanında nöbete katıldı.

7 yıl önce 14 yaşında lise öğrencisi iken dağa kaçırılan ağabeyi Nurullah Salim için eyleme katılan Şahin Salim ise HDP'yi suçladı. Ağabeyine teslim ol çağrısı yaptı.

Diyarbakır Anneleri seslerini duyurmaya çalışırken, Twitter'dan sansür hamlesi geldi. Twitter, Diyarbakır Anneleri adına açılan hesapları kapattı.

Duruma tepki gösteren aileler, terör örgütünün hesaplarını kapatmayan Twitter'ın çifte standart uyguladığını söyledi.

İyi Parti'de atama krizi Gündem Babacan ve Davutoğlu CIA'nın Uygur yalanlarını sürdürdü Gündem Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Almanya Başbakanı Merkel görüştü Gündem Türkiye'nin 8 Şubat Kovid-19 bilançosu: 103 vefat, 8 bin 103 yeni vaka Gündem