Davutoğlu'ndan Ahmet Hakan açıklaması

Başbakan Davutoğlu, New York'tan dönüşte Gazeteci Ahmet Hakan'a yapılan saldırıya ilişkin soruları yanıtladı. Davutoğlu, "Kime karşı olursa olsun gazetecilere yönelik saldırılar kabul edilemez" dedi.

Abone ol

Habertürk'ten Özcan Tikit'in haberine göre, Başbakan Davutoğlu, BM Genel Kurulu için gittiği New York'tan dönüşte gazetecilerin sorularını yanıtladı. Gazeteci Ahmet Hakan'a yönelik soruları da cevaplandıran Davutoğlu "Kime karşı olursa olsun gazetecilere yönelik saldırılar kabul edilemez" dedi. Başbakan şöyle konuştu: “Kim ne gerekçeyle yaparsa yapsın hiçbir şekilde şiddeti onaylamak mümkün değil. Hele gazetecilere dönük olarak yapılan her türlü eylemi bu anlamda ben kınarım ve doğru görmem. O bakımından bunu açıkça vurgulamakta fayda var. Her türlü şiddet bu anlamda kabul edilemez. Sorumluları kimse yakalanması için de gerekli çalışmalarda yaptırılıyor.

Türkiye bir hukuk devleti ve hukuk devletinde kimin kime ne yaptığı değil ne yapıldığı önemlidir. Yapılan iş suçsa yapan kişi kim olursa olsun suçtur. Vural Sancak için de, Akit için de, Hürriyet için de, Ahmet Hakan için de geçerlidir. Birinin düşüncesi size daha yakındır, birinin düşüncesi size karşıdır o ayrı bir durumdur. Ama şiddetin her türlüsü yanlıştır ve hukuk devleti içinde mutlaka müsebbipleri bulunur ve cezalandırılır.”

Özel harekat polisi şehit oldu Gündem TSK'dan Mardin ve Şırnak açıklaması Gündem Bakan istedi müsteşar görevden alındı Gündem İçişleri Bakanı'ndan Ahmet Hakan açıklaması Gündem