''Görüşmeler devam edebilir ta ki...''

Başbakan Ahmet Davutoğlu, HDP heyeti ile hükümet arasındaki görüşmeyi değerlendirdi. Filipinler ziyaretinde konuşan Davutoğlu, "Süreç için kararlılığımız kesindir. Görüşmeler devam edebilir, ta ki kimse kamu düzenini bozmaya kalkışmasın" dedi.

Abone ol

Filipinler'in başkenti Manila'da bulunan Başbakan Ahmet Davutoğlu, HDP ile hükümet arasındaki açılım görüşmesini değerlendirdi.

Davutoğlu, HDP ile görüşmesi öncesinde ve sonrasında Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan ile iki kez görüştüklerini aktardı. Açılım sürecindeki kararlılıklarını vurgulayan Davutoğlu, hükümet ile HDP arasındaki görüşmelerin devam edebileceğini söyledi, kamu düzenini şart koştu. Başbakan, "Bu görüşmeler devam edebilir. Ta ki kimse çözüm sürecinden hareketle Türkiye’deki kamu düzenini bozmaya kalkışmasın" dedi.

Perşembe günü Irak'a, hafta sonu da Van, Ağrı ve Tunceli'yi ziyaret edeceğini belirten Davutoğlu, "Bu konuları yüz yüze halkımızla da görüşme imkanı, onlarla istişare etme imkanı bulacağız. Burada temel muhatabımız vatandaşlarımızdır" dedi.

Başbakan, Perşembe günü yapacağı Irak ziyareti öncesinde atılacak adımlar konusunda gerekli talimatları vereceğini de açıkladı.

ulusalkanal.com.tr

“Riccardone'nin otel odalarında değil, Atatürk'ün 6 Ok'unda buluşalım“ Gündem Bedelli'ye MHP desteği Gündem Kadın cinayetlerinin sorumlusu hükümet! Gündem Doğu Perinçek’ten çağrı: Dersim'de değil, 6 Ok'ta birleşelim Gündem