Beştepe'de kıdem zirvesi: Erdoğan istişare önerdi

İşçi ve işveren kıdem tazminatında değişiklik çalışmalarına ilişkin Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile görüştü. Toplantının ayrıntılarına Ulusal Kanal ulaştı. İşçi de işveren de görüşmede zamanlamanın yanlış olduğuna dikkat çekti. Görüşmede yaşanan ekonomik sıkıntılara değinildi ve salgın sürecinde bu adımın atılmaması istendi. Erdoğan ise hem çalışma bakanına hem de taraflara "tekrar istişare" önerisinde bulundu.

Abone ol

Hükümet kıdem tazminatında ve emeklilik sisteminde değişikliği öngören çalışmayı sürdürüyor. Yeni İstihdam Paketi henüz açıklanmasa da kıdem tazminatında işçilerin mevcut haklarından geriye gidişi emek cephesi kabul etmiyor.

Türk-İş’in Başkanlar Kurulu’nu toplamasının ve genel grev kararını hatırlatmasının ardından işçi ve işveren Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile bir araya geldi. Görüşmeye Türk-İş, Hak-İş, Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği başkanları katıldı. Ayrıca Çalışma Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk da toplantıda yer aldı.

Bir saat 45 dakika süren ve kıdem tazminatının konuşulduğu toplantının ayrıntılarına Ulusal Kanal ulaştı. Edinilen bilgilere göre, işçi ve işveren tarafları çalışmaların zamanlamasına dikkat çekti. Pandemi sürecinde aceleye gelecek çalışmanın fayda sağlamayacağı belirtildi. Her iki taraf ekonomideki sıkıntılara değinerek öncelikli sorunlarını paylaştı.

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, mevcut haklardan geriye gidişi işçilerin kabul etmeyeceğini aktardı. İşveren tarafı da taleplerini dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ise tarafların görüşlerini aktarmasının ardından “Biz aramızda bir kez daha değerlendirelim” dediği öğrenildi. İşçi ve işverenin de kıdem tazminatı konusunda istişare yapmasını istedi.

Erdoğan ile yapılan görüşmenin ardından işçi konfederasyonları kendi arasında da küçük bir toplantı yaptı. Önümüzdeki günler için de ortak bir basın açıklaması yapılması konusunda görüşmelerin devam ettiği belirtildi.

ulusal.com.tr

Taksit sayısı artırıldı Ekonomi Türkiye Varlık Fonu, Turkcell'in hissedarı oluyor Ekonomi Dokuz Eylül Hastanesi çalışanları eylemde Ekonomi Maden işçilerinin nöbeti sürüyor Ekonomi