En yetkili ağız açıkladı: Taksitte yeni düzenleme

Eğitim, mobilya ve beyaz eşyada kredi kartıyla yapılan alışverişlerin taksit sayısı 9 aydan 12 aya çıkarılacak. Bankacılık Denetleme ve Düzenleme Kurumu kredi kartı ile yapılan harcamalarda taksit sayısının çıkarılması planlandığını açıkladı.

Abone ol

Bankacılık Düzenleme ve Denetlem Kurumu Başkanı Mehmet Ali Akben kredi kartı harcamalarında yeni düzenlemeler yapılacağını açıkladı. Akben, kredi kartına taksit sınırlamasının değişeceği, taksit sayısının 9'dan 12 aya çıkarılacağını söyledi.

1 Ocak 2014'te, mobilya, beyaz eşya, dahil olmak üzere hiçbir mal ve hizmet alımında taksit süresi 9 ayı geçemeyeceği kararlaştırılmıştı. Karar, Türkiye'nin artan cari açığına karşı alınmıştı.

Bankacılık Düzenleme ve Denetlem Kurumu'nun özellikle beyaz eşyada en fazla 9 ay olarak açıkladığı taksidi, tekrar 12 ayla çıkarması, cari açıkla mücadeleden vazgeçmesi olarak değerlendirildi.

Mobilya ve beyaz eşyada taksit sayısı 12 aya çıkarken eğitim alanında yapılan taksitlendirme sayısı sınırsız olması planlanıyor.

ulusalkanal.com.tr

Yurttaştan gelecek yıl 281,4 milyar lira alınacak Ekonomi Kartla 387 milyar harcadık Ekonomi Genel Sağlık Sigortası son başvuru tarihi 2 Kasım Ekonomi Dört kişilik ailenin açlık ve yoksulluk sınırı açıklandı Ekonomi