2 Temmuz'da "Ne Ekmel, Ne Tayyip!" Pankartı

Antalya'da 2 Temmuz Sivas Katliamı, iki bine yakın Yurttaş'ın kapalı yoldan Cumhuriyet Meydanına gerçekleştirdiği yürüyüşle lanetlendi.

Abone ol

Antalya'da 2 Temmuz Sivas Katliamı, iki bine yakın Yurttaş'ın kapalı yoldan Cumhuriyet Meydanına gerçekleştirdiği yürüyüşle lanetlendi.

Alevi bileşenleri, Emek ve Demokrasi Güçleri ve çok sayıda kurumun katıldığı yürüyüşte İşçi Partililer, Ekmelettin İhsanoğlu'nun 2 Temmuz şehitleri için o tarihlerde sarfettiği:" Allah'a şirk koşanlar ateşle sınanırlar" sözünün altında" Sivas'ı yakan zihniyet Çankaya'ya çıkamaz. Ne Ekmel Ne Tayyip!" yazan pankart açtı.

Cumhuriyet Meydanında yapılan basın açıklamasında, Türkiye'nin AKP iktidarı ile birlikte Ortadoğu bataklığının parçası haline getirildiği ifade edildi. Mezhep eksenli iç ve dış politika sonucu, IŞİD, Nusra,El Kaide gibi cihatçı örgütlerin toplumsal barışı ve güvenliği tehdit ettiği vurgulandı.

Açıklamada ayrıca, yeni Osmanlıcı bir tahayyülle Ortadoğu'nun hamisi, Türkiye'nin halifesi, padişahı olmak isteyen Erdoğan'ın teokratik bir devlete geçiş hamleleri ile Anayasa'nın güçler ayrılığı ilkesini fiili olarak ortadan kaldırdığı kaydedildi. Laik, evrensel insan hak ve özgürlüklerinin güvencede olduğu bir ülkenin inşa edilmesi ile ilgili kararlılığın vurgulandığı açıklamanın ardından 2 Temmuz şehitleri türküler ve semahlarla anıldı.

Haber: Devrim Aşkın Karasoy

Fotoğraf: Devrim Dönmez Koçak

ulusalkanal.com.tr

45 liralık zamma yurttaşlar ne dedi? Gündem Cumhuriyet Kadınları, Çankaya'da kimi görmek istiyor? Gündem Alevilerden Tarhan'a destek! Gündem Dışişleri'nden rehine açıklaması! Gündem