İstanbul Üniversitesi'nin deniz salyası incelemesi sona erdi: İşte ilk sonuçlar

Denizlerimizi katili deniz salyasında ilk incelemeler tamamlandı. Deniz salyasına tek hücreli canlıların neden olduğu belirlendi.

Abone ol

İstanbul Üniversitesi (İÜ) Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü Hidrobiyoloji Anabilim Dalı Plankton Araştırma Laboratuvarı'nda, 23 gün önce Marmara Denizi'nin çeşitli bölgelerinden alınan deniz salyası örnekleri incelendi.

NTV'nin haberine göre, İncelenen salyada çok sayıda evsel atık, bakteri ve deniz salyasına sebep olan tek hücreli canlılar tespit edildi. Tek hücreli canlıların müsilajı artırmada büyük rol oynadığı saptandı.

Bu tespit ile birlikte, deniz sularında hali hazırda bulunan bu tek hücreli canlıların neden bu sene bu denli fazla deniz salyasına sebep olduğu da araştırılacak, incelemede farklı bir tür de keşfedildi.

Laboratuvarda yapılan incelemelerde ilk izlenimlere göre bu seneki artışın evsel atıklar gibi dış etkenlerin bu canlıları strese soktuğu, dolayısıyla tek hücreli canlıların daha fazla deniz salyasına neden olduğu belirlendi.

Aynı zamanda yanlış avlanma gibi etkenler de tek hücreli canlıların üremesine yol açarak, deniz salyasının artmasına sebep olduğu açıklandı.

İzmir depremiyle ilgili iddianame hazırlandı Gündem HDP'ye kapatma davasında raportör görevlendirildi Gündem Ermeni albaydan mayın itirafı Gündem ABD'nin Türkiye'den istediği S-400 taahhüdü ve Türkiye'nin cevabı Gündem