Ankara'da seçim yarışında son durum

Türkiye genelinde oyların yüzde 90'ı sayıldı. AKP oyların yüzde 45.1'ini Chp 28. 7'sini Mhp 15.3'ünü Bdp ve Hdp yüzde 5.6'sını aldı. Diğer kategorisinde yüzde 5.1'lik bir oy birikti. Öte yandna yüzde 10'luk bir oy sayılmayı bekliyor. Ankara'daise soluk kesen bir seçim yarışı yaşandı. Seçim sonuçları son ana kadar büyük bir heyecanla beklendi.

Abone ol

AKP ve CHP arasında oy oranları birbirine yakın seyrediyor. Kesin sonuçlar açıklanmadı. Seçim akşamı hem mansur Yavaş'tan hem de Melih Gökçek karşılıklı açıklamalar yaptı.

Bazı okullarda tansiyon yükseldi. Seyranbağları Necla Kızılbağ Anadolu Lisesi'ndeki seçim gerilimine çevik kuvvet ekipleri müdahale etti. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in yönlendirdiği iddia edilen taraftarlarının oy sayım işlemi yapılan okula toplandı. Buna karşı çevre sakinleri de okul etrafında toplandı.

İki parti arasındaki oy farkı 3 bine kadar düştü. AKP adayı Melih Gökçek yüzde 44.4 CHP Adayı Masur Yavaş ise yüzde 44.3 oy oranına ulaştı. Oy sayım işlemi ve heycanlı bekleyiş hala sürüyor.

ulusalkanal.com.tr

Ankara'da olaylı gece Gündem Mansur Yavaş, Twitter'dan uyardı! Gündem MHP'den ilk açıklama Gündem Doğu Perinçek: Yunan İzmir'e çıktı Gündem