Erdoğan'dan Can Dündar ve Erdem Gül açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Atatürk Havalimanı'nda açıklama yaptı.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Atatürk Havalimanı'nda açıklama yaptı.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları;

Bu ziyaretlerimiz Afrika kıtasıyla ilişkilerimizi geliştirmeye yönelik adımlardır. Bu seyahatin ilk ayağı Fildişi Sahili olacak. Türkiye'den Fildişi Sahili'ne ilk ziyaret olma özelliğine sahiptir. Bir dönüm noktası olacaktır. Birçok anlaşmaya da imza atacağız. Ticaret hacmimiz 390 milyon dolara çıkmıştır. Bu ziyaretimin ticaretten ekonomiye, eğitimden yatırıma, savunma sanayine kadar yeni fırsatlara imkan sağlayacağına inanıyorum.

Fildişi Sahili ziyaretinden sonra Gana'ya geçeceğiz. 2010 yılında büyükelçiliğimizi yeniden faaliyete geçirdikten sonra ticaretimizi daha da artırmak istiyoruz.

Batı Afrika ziyaretimizin hem halkımız hem de ziyaret edeceğimiz bölge halkı için hayırlı olmasını diliyorum.

"BU BİR CASUSLUK DAVASIDIR"

Herşeyden önce şu ana kadar dikkat ederseniz ben herhangi bir açıklamada bulunmadım. Çok açık ve net söylemek zorundayım. Bu olayın ifade özgürlüğüyle yakından uzaktan alakası yoktur, bu bir casusluk davasıdır. Biz, bakar kör olmak durumunda değiliz. Bana göre medyanın sınırsız özgürlüğü olamaz, dünyanın hiçbir yerinde de yoktur.

"AYM'NİN KARARINA SAYGI DUYMUYORUM"

Bu haberlerde de ülkenin Cumhurbaşkanı'na her türlü saldırı vardır. Ben AYM'nin vermiş olduğu karara sadece sessiz kalıyorum ama saygı duymuyorum. Bu bir beraat kararı değildir, bu bir tahliye kararıdır. Mahkeme kararında direnebilirdi, kararında direnmiş olsaydı, Anayasa Mahkemesi'nin kararı boşa çıkacak ya da tahliye edilen kişiler AİHM'e gideceklerdi. Oradan alacakları cevap da bellidir. Bu adımlar doğru değildir. Bizim 13-14 yıllık iktidarlarımız medyanın fikir ve düşünce özgürlüğü bakımından en ideal duruma ulaştığı dönemdir. Bizim dönemimiz cezaevlerinin gazetecilerle doldurulduğu dönem değildir. Bu dönemler bizden önceki dönemlerdir. Bizim iktidarımızda bunlar cezaevlerinden çıkmıştır, bizim yaptığımız yasal düzenlemelerle çıktılar. Yanlış yaptık herhalde. İfade ve düşünce özgürlüğünün sonuna kadar yanındayım. Ama ifade ve düşünce özgürlüğü maskesi altında saldırmaya değilim. Bu bir casusluktur.

"BİRİLERİ YPG'NİN KUZEYDE KORİDOR AMACINI DESTEKLİYOR"

Ateşkes kısmen şu anda bulunan bir karar durumunda. Suriye'nin 3'te 1'inde falan ateşkes uygulanıyor. Dün gece Tel Abyad'da DAEŞ'in bir saldırısı oldu. Bu saldırıda Tel Abyad'ın yüzde 70'ini yeniden ele geçirdiler. Koalisyon güçleri Tel Abyad'a hava saldırıları düzenledi. Bunun gibi olaylar Suriye'nin diğer kesimlerinde ateşkes yapılmış değil. 3'te 2'si çok hareketli durumda. Bu ateşkes sağlanmış olur, Suriye'ye gelmiş olur. Bu sağlanabilirse Cenevre süreci canlılık kazanabilir. Bölünme ile ilgili endişelerimiz var. Suriye'nin kuzeyinde YPG koridoru oluşmasına imkan veremeyeceğimizi söylemiştik. YPG'nin kuzeyde koridor amacını birileri destekliyor.

Bahçeli: Çağımızın en tehlikeli hastalığı... Gündem İşte canlı bomba 'Necar'ın kaydı Gündem Kenan Işık'ın yardımcısı konuştu Gündem Kenan Işık'ın yardımcısı konuştu Gündem