AKP'den Ciner'e grev yardımı

AKP hükümetinin işçi korkusu bir kez daha kendisini gösterdi. Şişecam işçilerinin ardından Çayırhan Enerji Santrali işçilerinin de grev hakkı gasp edildi. Bakanlar Kurulu, Şişecam grevinden sonra Maden-İş'in Ankara Çayırhan, Kütahya Tunçbilek ve Maraş Elbistan'daki Ciner Grubuna ait işyerlerinde çıktığı grev hakkında da jet hızıyla erteleme kararı aldı.

Abone ol

Çayırhan Termik Santrali'ndeki maden işçisinin karşısına önce mahkeme kararı çıkardılar, grevi yasaklamak için. İşçiler başka bir mahkeme kararı ile, grevi yasaklayan kararı aştılar ve dün öğleden sonra greve başladılar. Bu kez Bakanlar kurulu devreye girdi. Bakanlar kurulu kararı ile, grevi alelacele yasakladılar. Maden şu anda jandarma kuşatması altında. Grev hakları gasp edilen işçilerde büyük bir tepki var.

Ciner grubuyla yapılan toplu sözleşme görüşmeleri grev aşamasına gelince işçiler harekete geçti. Ocak ayında başlayan toplu sözleşme görüşmelerinde işveren tarafı talepleri kabul etmedi. Gruba ait Ankara Çayırhan, Kütahya Tunçbilek ve Maraş Elbistan'daki işyerlerinde Türkiye maden iş sendikası, 2150 işçi ile greve gitme kararı aldı.

Ciner grubu, işletmelerinin "grevin yasaklandığı işyerleri" kategorisinde olduğunu iddia ederek mahkemeye başvurdu, yasak kararı aldırdı. Ankara 4. İş Mahkemesi, Sendikanın itirazlarını haklı bulunca, işçiler dün öğleden sonra greve çıktı.

Gelişmeler üzerine harekete geçen Bakanlar Kurulu, jet hızıyla grevi 60 gün erteleme kararı aldı. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül de işçiye grev yasağını jet hızıyla onayladı.

ulusalkanal.com.tr

İşçi sendikaları Erdoğan ile görüşme talep etti Ekonomi Türk Metal-Sen istediği zam oranını açıkladı Ekonomi Grev Anayasa Mahkemesi'nde Ekonomi Hükümet bu yöntemi bakın ne için kullanıyor Ekonomi