Beşiktaş derbi kaderini değiştirecek mi ?

Beşiktaş hafta sonunda karşılaşacağı Fenerbahçe maçını kazanarak derbi kaderine son vermek amacında

Abone ol

Başkentte kaybedilen 2 puan ile moral bozukluğu yaşayan siyah beyazlılar için, Fenerbahçe maçının anlamı oldukça fazla. Süper Lig'de son iki sezondur derbi kazanamayan Beşiktaş,Pazar akşamı Atatürk Olimpiyat Stadı'nda galip gelerek derbi hasretini sonlandırmak istiyor.

Siyah Beyazlılar Slaven Biliç'in takımın başında olduğu 2013-2014 ve 2014-2015 sezonlarında oynadığı 8 derbi maçında 6 mağlubiyet ve 2 beraberlik almıştı.

Bu süre içinde Galatasaray'a 4 maçta da mağlup olan Beşiktaş Fenerbahçe'ye karşı ise 2 beraberlik ve 2 mağlubiyet aldı.

Derbi maçlardaki son galibiyetini 3 Mart 2013'te Olcay Şahan'ın attığı son saniye golü ile Fenerbahçe'ye karşı kazanan Kara Kartallar o tarihten bu yana derbi kazanamadı.Beşiktaş açısından kötü anlamdaki bir diğer derbi istatistiği ise geçtiğimiz sezon oynanan dört derbi maçında gol dahi atamamış olması.

Bu durumu tersine çevirmek ve artık derbi kazanamak isteyen siyah beyazlılar bu sebeple Fenerbahçe maçına oldukça hırslı hazırlanıyor.

İşte Beşiktaş'ın son iki sezonda oynadığı derbiler:

2013-2014

Beşiktaş-Galatasaray 0 - 3 (Hükmen)

Fenerbahçe-Beşiktaş 3 - 3

Galatasaray-Beşiktaş 1 - 0

Beşiktaş-Fenerbahçe 1 - 1

2014-2015

Beşiktaş-Fenerbahçe 0 - 2

Beşiktaş-Galatasaray 0 - 2

Fenerbahçe-Beşiktaş 1 - 0

Galatasaray-Beşiktaş 2-0

Ali DANAŞ

DHA

Lewandowski 9 dakikada 5 gol attı Spor Süper Lig'de 6. haftanın hakemleri açıklandı Spor İlhan Cavcav'dan Şenol Güneş'e yanıt Spor Beşiktaş'ın Halis Özkahya ile galibiyeti yok Spor