Konut satışlarındaki düşüş sürdü

Konut sektörü zor durumda… Artık ev almak bir yatırım olarak görülmüyor. Konut satışları geçen yıla göre yüzde 18 azaldı. TÜİK verileri yine bir acı tabloyu ortaya çıkardı. İstihdam konusunda lokomotif sektörlerden olan konut sektörünün çöküşü düşündürüyor…

Abone ol

Konut satışlarında düşüş sürdü.

Konut sektöründe çöküşünün nedeni olarak mevduat faizleri gösteriliyor. Özetle artık konut yatırım özelliğini kaybetti.

Uzmanlar, vatandaşın gözünden durumu özetledi.

Satışlar şubatta, ocak ayına göre hafif artsa da 2018'in aynı ayına göre yüzde 18 azalış gösterdi. TÜİK verilerine göre Şubat ayında 78 bin 450 konut satıldı.

Ocak'ta geçen yılın aynı ayına kıyasla yüzde 77,2 gerileyen ipotekli satışlar da Şubat'ta, yüzde 68,2 oranında azalış göstererek 8 bin 890 oldu. İkinci el satışlar ise bir önceki yıla göre yüzde 12,3 daraldı.

Yani vatandaş kredi çekip ev alamaz oldu.

Toplam konut satışları içinde ipotekli satışların payı yüzde 11 olarak gerçekleşti.

İnşaat sektör istihdamın yüzde 5,8'ini karşılıyor. Korkulan olursa 4 milyonu aşa işsiz sayısı daha yukarı tırmanabilir…

Öte yandan yabancıya satışta eğilim değişmedi. Şubat ayında Irak vatandaşları Türkiye'den 628 konut satın aldı. Irak'ı sırasıyla, İran, Rusya, Afganistan ve Kuveyt izledi.

ulusal.com.tr

Hükümetten 3600 ek gösterge ile ilgili tarih açıklaması! Ekonomi Recep Erçin yazdı: İşsiz sayısı daralmanın 2 buçuk katı arttı Ekonomi Emeklilikte yaşa takılanlar EYT'liler: Mezarda emekli olmak istemiyoruz! Artık yasa çıksın Ekonomi Deutsche Bank ile Commerzbank birleşiyor! "Tehlike altında olabilir" Ekonomi