Ufukta boykot var!

Şütaş fabrikasında sendikalı olmak vatan hainliği sayıldı. Bursa ve Aksaray'da Tek Gıda-İş Sendikası'nda örgütlenen 26 emekçi, işten çıkarıldı. Hatta bazı işçiler sendikalı olduğu için vatan hainliğiyle suçlandı. Sütaş Genel Müdürlüğü önüne giden işçiler "Ya bizi işe alırsınız ya da Sütaş mallarını boykot ederiz çağrısı" yaptı.

Abone ol

TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Yılmaz’ın patronu olduğu Sütaş firması, işçi kıyımıyla gündeme geldi. Tek Gıda İş Sendikası'nda örgütlenen 26 işçi kapının önüne kondu. Üstelik sendikalı işçiler vatan haini sayıldı.

26 gün önce Aksaray da 17 gün önce de Bursa'da toplam 26 işçi performans düşüklüğü bahanesiyle işten çıkarıldı. Ancak dikkatlerden kaçmayan bir nokta var, işten çıkarmalar tam da Tek Gıda-İş sendikasının örgtütlenmek için yeterli sayıya ulaştığı sırada yaşandı. Sütaş emekçileri Bursa ve Asaray'daki mücadeleyi İstanbul'a taşıdı.

Seslerini duyurmak için İstanbul'a gelen işçilerin tek isteği ekmek kapılarına geri dönmek.

Sütaş Örgütlenme Sorumlusu Suat Karlıkaya, yaptığı açıklamada işvereni uyardı.

İşçiler uzun yıllar emek verdiği fabrika yönetimine de seslendi.

Haber: Lale Delidağ

Kamera: Şengül Derin

ulusalkanal.com.tr

Sağlık çalışanları iş bıraktı Ekonomi Anteks İşçileri Sahipsiz değil! Ekonomi Cari açık fırladı Ekonomi 200 işçi isyan etti Ekonomi