Erdoğan o öneriye kılak tıkadı

"Erdoğan sonrası parti ve kabinenin" tartışıldığı AKP MKYK toplantısının ayrıntıları ortaya çıktı. Toplantıda "Kongre 28 Ağustos'ta yapılsın, Gül'ün de fikri alınsın" önerilerine Erdoğan kulak tıkadı. Kongre tarihini 27 Ağustos olarak belirledi. Erdoğan'ın bu hamlesine Gül de taktik değiştirerek yanıt verdi.

Abone ol

AKP’nin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ü oyun dışına süren Merkez Karar Yürütme Kurulu toplantısının perde arkası basına yansıdı. 28 Ağustos'ta Cumhurbaşkanlığı görevini devralacak olan Başbakan Erdoğan'ın, "Gül'süz kongre" konusunda ısrarcı olduğu ve önerilere kulak tıkadığı ortaya çıktı.

ANKA’nın haberine göre Gül'ün kabinenin başına geçme planlarını engellemek isteyen Erdoğan'a bazı MKYK üyeleri "28 Ağustos’tan sonra kongreye gidilmesi" yönünde görüş bildirdi. Kongre için Gül'ün de fikrinin alınması gerektiği ifade edildi.

Erdoğan önerileri dinledi, ancak kongrenin 28 Ağustos'tan önce yapılmasına karar verdi. Gül'ün "Partime döneceğim" açıklamasını da çok kısa değerlendirdi.

Toplantıda MKYK üyelerine Başbakanlık için isim önerileri de soruldu. MKYK üyelerinin, aday önerilerini kapalı bir zarfla Başbakan'a iletmesi istendi.

Öte yandan Başbakanlık yolu tıkanan Gül'ün de bir süre bekleme planı yaptığı ve 2015 Haziran'ındaki genel seçimlerden önce harekete geçeceği iddia edildi.

ulusalkanal.com.tr

Bu fotoğraftaki IŞiD lideri mi? Gündem Van'dan acı haber: 2 şehit, 3 yaralı Gündem Kaçak madende göçük: Çok sayıda işçi mahsur Gündem Kılıçdaroğlu'na istifa çağrısı: Genel Başkan ve ekibi çekilmeli Gündem