Devleti hedef alan kalkışmayı FETÖ'cü komutan Orgeneral Öztürk planladı

Türk Ordusunu ve devletini hedef alan f tipi darbe girişiminin başındaki isimin Eski Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Akın Öztürk olduğu ortaya çıktı. Öztürk'ün planını yürüten isim de damadı Hava Yarbay Hakan Karakuş'tu. Plan başarılı olsaydı emekli general Akın Öztürk darbenin Genelkurmay Başkanı olacaktı. İşte Türkiye'nin en uzun gecesinin perde arkası...

Abone ol

Ordusu ve milleti sırsırta vermiş terörle mücadele eden Türk Ordusu üzerinden devleti ve milleti hedef alan kalkışmayı FETÖ'ye müzahir Eski Hava Kuvvetleri Komutanı Akın Öztürk planladı.

Öztürk, orduda yurtsever askerlerin balyoz ve casusluk kumpaslarıyla tasfiyesinden sonra 2013 yılında göreve getirildi. 2 yıl komutanlık yaptı. Ardından görevi Orgeneral Abidin Ünal'a devretti.

Öztürk, kalan bir yıllık görev süresini boyunca Yüksek Askeri Şura üyesi olarak göreve devam etti, 30 Ağustos’ta da emekli edilecekti.

YAŞ'ta F tipine karşı atılacak etkili adım öncesi Öztürk'ün başında olduğu Fethullahçı Terör Örgütü harekate geçti. Öztürk'ün darbe planını yürüten isim de damadı Hava Kurmay Yarbay Hakan Karakuş'tu. Karakuş, darbe planında stratejik bir görev yürüten Ankara Akıncı 4. Ana Jet Üssü 141. Filo Komutanıydı.

15 Temmuz akşamı başta Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Abidin Ünal olmak üzere tüm havacı generaller ve üst düzey komutanlar, Muharip Hava Kuvveti ve Hava Füze Savunma Komutanı Korgeneral İlhan Şanver’in kızının İstanbul Moda'daki düğünündeydi. Gecede bulunmayan tek isimse Orgeneral Akın Öztürk’tü.

Öztürk, gece 22.00’de Ankara Akıncı 4. Ana Jet Üs Komutanlığı’ndan F-16’ların kaldırılması ile operasyon için düğmeye bastı. Operasyon, Öztürk’ün damadı Hava Pilot Kurmay Yarbay Hakan Karakuş’un komutanı olduğu Akıncı Üssü’ndeki 141. Filo’da başladı.

Hava Kuvvetleri’nin karargâh filosu olarak bilinen 141. Filo’nun personeli öğleden sonra "Bugün filo komutanının emriyle erken paydos edilecek’" denilerek lojmana gönderilmişti.

F-16’ların uzun süre havada kalabilmesi için İncirlik Hava Üssü’nden KC135R tipi iki tanker uçak görevlendirildi. Bu uçaklar önce Ankara’da sonra da İstanbul’da görev yaparak F-16’ların saatlerce havada kalmasını sağladı.

Planın ilk hedefi Moda'daki düğünde buluna havva kuvvet komutanlarını etkisiz kılmaktı. Moda üzerinde F-16'lar uçarken bir Sikorsky S-70 tipi helikopter indi. Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Abidin Ünal başta olmak üzere tüm komuta heyeti helikoptere alınarak bilinmeyen bir yere götürüldü. Hava Kuvvetleri üst düzey ekibin darbeciler tarafından kaçırılması, üs ve filoların hızlı reaksiyon vermesini önledi.

Karakuş'un filosuna İncirlik Adana’daki 10. Tanker Üs Komutanlığı, Ankara Güvercinlik’teki Kara Havacılık ve Jandarma Havacılık'tan bazı birlikler destek verdi. Sikorsky S-70’lerin yanı sıra Ankara’da AH-1 Cobra helikopterlerinin uçtuğu, farklı bölgelerde ateş açtığı belirlendi.

Bu gelişmeler üzerine Hava Kuvvetleri, her an kalkışa hazır tüm üslerdeki F-16 uçaklarını havalandırdı. Savaş ucakları İstanbul ve Ankara’da uçan fetöcü askerlerin kontrolündeki F-16’ların peşine düştü. Bir S-70 helikopteri vuruldu.

Öztürk, hedefine ulaşsaydı Genelkurmay Başkanı olacaktı.

ulusalkanal.com.tr

İşte İstanbul Emniyet Müdürü ile darbeci asker arasında geçen görüşme Gündem Meclis'te tarihi toplantı Gündem ''İç hatlarda Ankara Esenboğa dışında bütün havalimanları sefere açık'' Gündem Almanya Başbakanı Merkel: En sert bir şekilde kınıyorum Gündem