"Genel başkan talebi yok sayamaz"

Açıklamaya katılan milletvekillerinden Nur Serter, olağanüsü kurultay çağrısının tabanın sesi olduğunu söyledi. Serter, "Bir Genel başkanın böyle bir talebi görmezden gelmesi, izlediği politikaları yok sayması anlamına gelir" dedi. CHP Grup Başkan Vekili Muharrem İnce ve CHP'li Hurşit Güneş de yönetime "çekilin" çağrısı yaptı.

Abone ol

CHP'li milletvekillerinin yaptığı "kongre çağrısı" açıklamasına katılan isimlerden biri de Nur Serter'di. Açıklamanın ardından Serter'e kongre talebi soruldu.

İstifa çağrısının tabanın sesi olduğunu söyleyen Serter seçim süreci politikalarını eleştirdi.

Serter, Genel Merkez'in sessiz kalamayacağını vurguladı.

CHP'li vekillerin ortak açıklamasının yanı sıra, bireysel çıkışlar da geldi. CHP Grup Başkan Vekili Muharrem İnce, seçim sonuçlarını partisi açısından "hezimet" olarak değerlendirdi. Sosyal Medyadan açıklama yapan İnce, "Atatürk'ü terk eden, emeği önemsemeyen, kuruluş felsefesinden uzaklaşan, solu yok sayıp çareyi sağda arayanlar CHP'de başarılı olamaz" dedi.

CHP Milletvekili Hurşit Güneş de yönetime istifa çağrısında bulundu. Yazılı bir açıklama yapan Güneş, CHP’yi bir umut haline getirmek için yenilenme arayışı gerektiğini belirtti.

ulusalkanal.com.tr

Kumpasın parmak izi Donanma’da soruşturulacak Gündem Meclis tatili ertelendi Gündem “Şeytan, diyor ki çıkart şu ayakkabıyı...“ Gündem PKK'dan Demirtaş'a tebrik! Gündem