Türk-Rus ortak devriyesine saldırı

İdlib'de gerçekleştirilen Türk-Rus ortak devriyesine bombalı saldırı yapıldı. Rusya Savunma Bakanlığı’ndan açıklama geldi. Yaralı asker olmadığı, sadece Rus personel taşıyıcı da küçük çaplı hasar oluştuğu belirtildi.

Abone ol

Suriye’de İdlib ateşkes bölgesinde Türk-Rus askerlerin ortak devriyesi sırasında bir bomba infilak ettirildi. Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov’dan konuyla ilgili açıklama geldi. Yaralı asker olmadığı bir zırhlı araçta küçük hasar oluştuğu belirtildi.

Konaşenkov, militanların M4 karayolundaki durumun izlenmesini engellemek amacıyla terör saldırısında bulunduğunu bildirdi.

Rus yetkili, Suriye'deki Rus askerlerinin idlib mutabakatına uyduklarını ve İdlib gerilimi azaltma bölgesindeki duruma istikrar kazandırmayı amaç edindiklerini söyledi.

Rus lider Putin ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 5 Mart'ta Moskova'da yaptıkları görüşme sonucunda İdlib gerilimi azaltma bölgesi için ateşkes kararı almıştı.

ulusal.com.tr

Bingöl'de Mehmetçik yaraları sarıyor Gündem Ankara'da "Parola Ayasofya" operasyonu Gündem Almanya ile turizm diplomasisi yoğunlaştı Gündem Duruşmalar yeniden başladı Gündem