ABD'den Venezuela'ya yaptırım

Beyaz Saray, Venezuela'nın ABD bankalarında bulunan parasının kontrol hakkını Juan Guaido'ya verdi. Venezuela Devlet Başkanı Maduro ise karara tepki gösterdi. Maduro, ABD'ye gereken cevabı yasal olarak vereceklerini söyledi.

Abone ol

Amerika Venezuela'nın varlıklarına el koydu, ABD bankalarında bulunan hesaplar Juan Guaido'ya devredildi.

Açıklama Beyaz Saray'da yapıldı. Basın toplantısı düzenlendi. Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton ile ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin kameralar karşısına geçti. Ve yaptırım kararı açıklandı. Böylece Venezuela'nın ABD bankalarında bulunan hesaplarındaki kontrol hakkının herhangi bir yetkisi olmayan Guaido'ya aktarıldı. Amerikan Merkez Bankası FED de devir işlemini doğruladı.

Mncuhin, Guaido'nun kontrolüne geçecek olan paranın 7 milyar dolar olduğunu ifade etti.

Basın toplantısında Bolton, Maduro'nun kendileri nezdinde artık meşruiyetinin kalmadığını ve "geçici devlet başkanı" olarak Juan Guaido'yu tanıdıklarını söyledi. ABD yönetimi, şu ana kadarki en önemli ekonomik adımını atarak Venezuela devlet petrol şirketi PDVSA'ya yaptırım kararı aldı.

Hazine Bakanı ayrıca, ABD'nin Maduro yönetimine yönelik petrol ödemelerini artık gerçekleştirmeyeceğini ve bu konudaki muhataplarının da Guaido olduğunu ifade etti.

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, ABD'nin yaptırım kararı almasına ilişkin konuştu. Maduro, ABD'ye gereken yasal cevabı vereceklerini söyledi.

Maduro ayrıca Venezuela'nın tarihi bir mücadeleyle karşı karşıya olduğuna dikkati çekti.

İngiltere sosyal medyaya yasak getirebilir Dünya Endonezya'daki sel ve heyelanın bilançosu artıyor Dünya Rusya'dan Venezuela açıklaması: Böyle bir planımız yok Dünya Venezuela Devlet Başkanı Maduro'dan askerlere talimat Dünya