Avrupa İlaç Ajansı'ndan AstraZeneca'nın kan pıhtılaşması yapmasına dair açıklama

Avrupa İlaç Ajansı'ndan bir yetkili koronavirüs aşısı olan AstraZeneca ile kan pıhtılaşması arasında bir bağlantı bulunduğunu söyledi.

Abone ol

Avrupa İlaç Ajansı Aşı Birimi Başkanı Marco Cavaleri, İtalyan Il Messaggero gazetesine yaptığı açıklamada, kan pıhtılaşması iddiasına dair, "Bence, bu aşı ile bağlantısı olduğu açık. Ancak hala bu reaksiyonun sebebini bilmiyoruz." ifadesini kullandı.

Cavaleri ayrıca, "Birkaç saat içinde, bu bağlantının olduğunu söyleyeceğiz ancak yine de bunun nasıl gerçekleştiğini anlamalıyız." dedi.

KAN PIHTILAŞMASI İDDİASI

KOVID-19'a karşı geliştirilen ilk aşılardan Oxford-AstraZeneca aşısının uygulanması, kanda pıhtılaşmaya yol açarak damar tıkanıklığı ve akciğer embolisi gibi durumlara neden olabileceği şüphesiyle mart ayı ortasında bazı ülkelerde geçici olarak durdurulmuştu.

Dünya Sağlık Örgütü aşının faydalarının risklerinden fazla olduğunu belirterek "Hayat kurtarmak için kullanımı devam etmelidir." açıklamasını yapmıştı. EMA ve İngiltere İlaç ve Sağlık Ürünleri Düzenleme Kurumu da aşının kullanılması tavsiyesinde bulunmuştu.

Aşı yaptıranlar dikkat: Bağışıklık için 2 doz şart Sağlık Türkiye'nin 5 Nisan Kovid-19 bilançosu: 193 vefat, 42 bin 551 yeni vaka Sağlık Türkiye'nin 4 Nisan Kovid-19 bilançosu: 185 vefat, 41 bin 998 yeni vaka Sağlık Vaka risk haritası yayınlandı: İşte en riskli iller Sağlık