İşçi Partisi'nden Adalet Bakanlığı'na başvuru

İşçi Partisi, Genel Başkan Doğu Perinçek ile Silivri Cezaevi’nde toplantı yapmak için Adalet Bakanlığı’na başvurdu. Bu konudaki dilekçe Genel Başkan Vekili Hasan Basri Özbey tarafından Adalet Bakanlığı’na verildi.

Abone ol

İşçi Partisi Merkez Yürütme Kurulu Daimi Komitesi, konuya ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Doğu Perinçek’in Ergenekon tertibi kapsamından 21 Mart 2008 tarihinden buyana Silivri Cezaevinde tutuklu bulunduğu hatırlatıldı.

Adalet Bakanlığına verilen dilekçede, İşçi Partisi’ nin 9’ncu Genel Kurultayında Doğu Perinçek’in oy birliği ile yeniden genel başkanlığa seçildiği hatırlatıldı.

30 Mart’ta yapılacak Yerel Seçimlere dikkat çekilen dilekçede şöyle denildi: “ İşçi Partisi MYK üyeleri ve Genel Başkan Perinçek ile partinin seçimlerde izleyeceği politikalar ve diğer parti konularını ivedilikle görüşmek istiyoruz”.

İşte o başvuru dilekçesi:

"Bilindiği gibi, Partimizin Genel Başkanı Doğu Perinçek, Silivri L Tipi Cezaevinde tutukludur.

IX. Genel Kurultayımız, 4-5-6 Ekim 2013 günleri yapılmış ve Sayın Perinçek oybirliği ile yeniden Genel Başkanlığa seçilmişlerdir.

30 Mart 2014 tarihinde yerel seçimler yapılacaktır.

İşçi Partisi Merkez Yürütme Kurulu Daimi Komitesi üyeleri olarak, Genel Başkanımız ile Partimizin yerel seçimlerde izleyeceği politikalar ve diğer parti meselelerini ivedilikle görüşmek istiyoruz.

Merkez Yürütme Kurulu Daimi Komitesi, Tüzüğümüzün 22. maddesi uyarınca, “Merkez Yürütme Kurulu’nun yetkisindeki kararları almak ve görevleri yapmak üzere, Genel Başkan, Genel Sekreter, Genel Sayman ile Merkez Yürütme Kurulu’nun seçeceği 4 Genel Başkan Yardımcısı olmak üzere toplam 7 üyeden oluşmaktadır.

Merkez Yürütme Kurulu Daimi Komite üyelerini gösterir Merkez Yürütme Kurulu kararı ile görüşme talebinde bulunduğumuz kişilerin kimlikleri ekte sunulmuştur.

Gereğini dileriz.

Saygılarımızla.

Hasan Basri Özbey

İşçi Partisi Genel Başkanvekili

İP Merkez Yürütme Kurulu Daimi Komite üyeleri:

1. Hasan Basri Özbey (Genel Başkanvekili)

2. Serhan Bolluk (Genel Sekreter)

3. Yalçın Büyükdağlı (Genel Sayman)

4. Ferid İlsever (Genel Başkan Yardımcısı)

5. Nusret Senem (Genel Başkan Yardımcısı)

6. Utku Reyhan (Genel Başkan Yardımcısı)

7. Z. İnci Özdil (Genel Başkan Yardımcısı)"

ulusalkanal.com.tr

“Zekeriya Öz kaçabilir“ Gündem Fatih Hilmioğlu için çok önemli gelişme Gündem Bütün çalışmalara rağmen... Gündem Abdullah Gül'e öyle bir soru sordu ki Gündem