ABD Başkan Yardımcısı’ndan tartışma yaratacak sözler

ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden, IŞİD terörü nedeniyle Türkiye ve müttefik ülkeleri suçladı. Biden, Türkiye ve müttefik ülkelerin Suriye'deki gruplara destek sağladığını söyledi. "Desteği durdurmaya ikna edemedik" dedi. Başkan Yardımcısı, Erdoğan'ın bu konuda "hata yaptık" itirafında bulunduğunu iddia etti.

Abone ol

ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden, Suriye'de yaşanan IŞİD terörü ile ilgili tartışma yaratacak sözlere imza attı. Biden IŞİD'in büyümesinde Türkiye'nin ve ABD müttefiki ülkeleri suçladı. Harvard Üniversitesi’nde "dış politika" konulu konferansta konuşan Biden, "ılımlı muhalefete destek olunsaydı, IŞİD ortaya çıkmazdı" dedi.

“En büyük problemimiz müttefiklerimiz” diyen Biden, Türkiye'nin de aralarında olduğu müttefik ülkeleri suçladı.

"ON BİNLERCE TON SİLAH AKITTILAR"

"Bölgedeki müttefiklerimiz, Suriye’deki en büyük problemimizdi. Türkler, ki çok iyi dostumuzdur ve benim de uzun süre vakit geçirdiğim Erdoğan’la harika bir ilişkim var. Suudiler, Emirlikler vs... Ne yapıyorlardı? Esad’ı devirme ve bir Sünni-Şii vekalet savaşı çıkarmada çok kararlıydılar. Ne yaptılar? Esad’la savaşacak herkese yüz milyonlarca dolar para ve on binlerce ton silah akıttılar, El Nusra, El Kaide için destek olacak, dünyanın diğer yerlerinden gelen cihadistlerin aşırı unsurlarını kabul ettiler. Bunların hepsi nereye gitti?"

Biden, müttefik ülkeleri terör gruplarına verilen desteği kesmeye ikna edemediklerini söyledi.

"DESTEĞİ KESMEYE İKNA EDEMEDİK"

Peki ne oldu? Birden bire gerçeği gördüler. Şimdi Başkan’ın bir araya getirebildiği Sünni ülkelerden kurulu bir koalisyon var. Çünkü Amerika bir kez daha Müslüman bir ulusa gidip, agresif olamazdı. Sünni bir örgüte gidip saldırmaya Sünnilerin liderlik etmesi gerekir.

ulusalkanal.com.tr

IŞİD hedefleri bombalandı Gündem Erdoğan'dan ABD'nin o iddialarına yanıt: Benim için tarih olur Gündem Yıkacak kimse bulunamadı! Gündem 'Kürt Koridoru'nun muhafızları Gündem