İyi Parti'de istifa iddiaları! O isimlerden açıklama

Son günlerde yaşanan istifaların ardından İyi Parti'de 5 vekilin daha partisinden ayrılmayı planladıkları iddia ediliyor. Genel Merkez iddiaları yalanlasa da kulislerde İyi Parti'nin "HDP" tavrı ve teşkilattaki sorunlar nedeniyle yeni istifaların gündemde olduğu belirtiliyor.

Abone ol

Genel Merkez "palavra" dese de kulislerde yeni istifaların geleceği iddia ediliyor.

İyi Parti son günlerde peş peşe gelen istifa haberleriyle siyasetin gündeme oturdu. Önce Antalya Milletvekili Tuba Vural Çokal ardından Balıkesir Milletvekili İsmail Ok istifa etti. Çokal teşkilatlarda yaşanan sorunları istifasına gerekçe göstermişti. İsmail Ok ise CHP-HDP ittifakından rahatsızlığını dile getirmişti. Soros vakıflarında görev yapmış kişilere partide kritik görevler verildiğini belirtmişti.

Art arda 2 ayrılık haberinin ardından İyi Parti’den 5 istifanın daha geleceği iddia edildi. İstifa edeceği iddia edilen isimler arasında İyi Parti milletvekili İsmail Koncuk ve Aksaray Milletvekili Ayhan Erel’in de olduğu öne sürüldü. Ancak Ulusal Kanal’a konuşan Koncuk ile Erel iddiaları yalanladı. Ulusal Kanal’a konuşan Parti Sözcüsü Yavuz Ağıralioğlu da "duyumumuz yok" dedi.

“İSTİFA DUYUMUMUZ YOK”

Ağıralioğlu, "5 kişinin daha istifa edeceği yönündeki iddialar yazılıyor ancak bizim öyle bir duyumumuz yok. İstifa eden arkadaşların söyledikleri de bir şeye oturmuyor. Bu sıkıntılar istifa gerekçesi değildir. İsmail Ok’un kastettiği Hasan Seymen meselesi. Seymen’in ‘Çerkezlere asimilasyon uygulandığı’ açıklaması. Hasan Seymen istifa etti zaten." dedi.

İddialar yalanlasa da Ulusal Kanal’ın edindiği bilgilere göre, istifa haberlerinin devamının geleceği öne sürülüyor. İyi Parti çevrelerinde Genel Merkez'in HDP tavrı eleştirilirken kulislere göre de teşkilattaki sorunlar ayrılık haberlerini gündeme getirebilir. Bu kapsamda Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın’ın teşkilatlar üzerindeki etkisi rahatsızlık yaratıyor. İddialara göre, kongre sürecinde olan İyi Parti'de il başkanları adayları konusunda Genel Merkez ile milletvekilleri arasında uzlaşma yok.

Koray Aydın’ın teşkilatlardaki etkisinden Ümit Özdağ’ın da rahatsız olduğu yine kulislere yansıyan bilgiler arasında. Özdağ’ın istifa edeceği iddia edilen isimler arasında yer almasına da bu sorun neden olarak gösteriliyor.

Peki istifa edecek isimler farklı bir partiye mi katılacak? İddialara göre istifa edeceği iddia edilen isimler ile MHP arasında bir dirsek teması olabilir. Söz konusu vekillerin Meclis'te grup kurma hedef kapsamında Ali Babacan’ın kuracağı yeni partiyle de temas kurabileceği öne sürülüyor.

İyi Parti kulislerinde, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin bu açıklamaları da tartışılıyor.

“BAHÇELİ’NİN AÇIKLAMASI MAKUL”

Ağıralioğlu, "Sayın Devlet Bahçeli’nin açıklamalarını makul bulduk. Tahriklere kapılmayacağız. Partiden ayrılanların MHP’ye geçeceği iddiaları oluyor. Bahçeli’nin açıklamaları aslında bu iddiaları da engellemeye çalışan bir açıklama. İstifaları biz organize etmedik demiş oldu zimnen." ifadelerini kullandı.

Genel Merkez açıklamaları olumlu buluyor. Kulislere göre ise, açıklamalar, İyi Parti'yi Cumhur ittifakına dahil etme konusunda Bahçeli'nin taktiğini yansıtıyor.

HABER: SEDA AKYÜZ

ulusal.com.tr

Erdoğan komisyon talimatı verdi Gündem Prof. Dr. Hasan Sözbilir'den Manisa depremi açıklaması Gündem HSK inceleme başlattı Gündem Türkiye yağışlı ve serin havanın etkisine girecek Gündem