Rusya Savunma Bakanlığı duyurdu: 5 yunus balığı alınacak

Rusya Savunma Bakanlığı, donanmada kullanılmak üzere 5 yunus balığı alınacağını açıkladı. Bakanlığın orduya yunus alımı için 24 bin dolarlık bütçe ayırdığı belirtiliyor. Sevimli gösterileriyle bilinen yunus balıkları, askeri donanmalara, denizaltı ve mayın tespiti gibi konularda yardımcı oluyor.

Abone ol

RusyaSavunma Bakanlığı, donanmada görevlendirmek üzere beş yunus arandığını açıkladı.

Rus hükümetine bağlı satın alma dairesinden yapılan açıklamaya göre, orduda görevlendirilmek üzere beş yunus aranıyor. Yunusların üçünün erkek, ikisinin ise dişi olacağı ve ağustos ayında Kırım’ın Sivastopol kentindeki Karadeniz Filosu’na gönderileceği duyuruldu.

Rusya Savunma Bakanlığı'nın orduya yunus alımı için 24 bin dolarlık bütçe ayırdığı belirtiliyor.

Sevimli halleriyle bilinen Yunuslar, askeri amaçlı da kullanılıyor. Soğuk Savaş döneminde hem Sovyetler Birliği hem de Amerika'nın yunusları, denizaltı ve mayınların tetkiki gibi konularda eğittiği ve askeri faaliyetlerde kullandığı biliniyor.

Yunuslar düşman gemilerine patlayıcılar yerleştirebiliyor, batmış gemilerin yerini belirleyebiliyor. Sovyetler Birliği’nin dağılmasının ardından Rus donanmasındaki tüm yunuslar İran’a satılmıştı.

Amerikan Donanması'nda da şu anda yüz kadar yunus ve otuz kadar diğer balık türü çalıştırılıyor. Amerika, altı denizaslanı ise yakın zamanda Irak Görev Gücü'ne tayin etmişti.

ulusalkanal.com.tr

Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti kısa menzilli 2 balistik füze fırlattı Dünya Cenevre görüşmeleri 14 Mart'a ertelendi Dünya 'Manda prens' öldü Dünya Ankara'nın önerileri Almanya'da tartışılıyor Dünya