Cemaate bir baskın daha

Amerika'da Fethullah Gülen okullarına operasyon düzenlendi. İlk baskının yaklaşık 1 hafta önce Louisiana eyaletinde düzenlendiği, şimdi de Teksas'taki okullara baskın yapıldığı belirtildi. FBI'nın yürüttüğü soruşturmada, çalışanların maaşlarının bir bölümünü Gülen hareketine aktardığı ifade ediliyor.

Abone ol

ABD'deki Fethullah Gülen cemaatine bağlı okullara yönelik yeni bir operasyon başlatıldığı iddia edildi.

2011 yılından bu yana denetim altında olduğu öne sürülen okullara iki ayrı eyalette operasyon yapıldığı belirtildi.

Milliyet Gazetesi'nin yerel basını kaynak gösterdiği habere göre, ilk operasyon Louisiana eyaletinde 11 Aralık'ta yapıldı.

Operasyon düzenlenen Baton Rouge’daki Kenilworth Bilim ve Teknoloji Okulu’nun bağlı olduğu Pelican Eğitim Vakfı cemaatle bağlantılı gösterildi.

Ekipler, okuldaki bazı evraklara el koydu.

FBI'ın yürüttüğü soruşturma şimdi de Teksas eyaletine sıçradı. Teksas eyaletinde yer alan diğer bir okulda sıçradığını belirtti.

Houston kentindeki Harmony Devlet Okulları’nda arama yapıldı. Harmony Okulları'nın Louisiana’daki Kenilworth Bilim ve Teknoloji Okulu ile bağlantısı olduğu vurgulandı.

Harmony’nin müdürü Soner Tarım, Kenilworth Okulu ile öğrenci bilgi sistemi ve profesyonel gelişim programı gibi alanlarda işbirliği yaptıklarını söyledi.

ulusalkanal.com.tr

Gazeteler Yolsuzluk ve rüşvet operasyonunu nasıl gördü? Gündem Bakan Güler dinlemeye takıldı Gündem 4 Bakan istifasını sundu Gündem Cemaatçi polis ABD'ye gidiyor Gündem