Pekin’de hayat normale dönüyor

Çin koronavirüsle mücadelede dünyaya örnek oluyor. Virüsün ilk tespit edildiği Vuhan'da hayat normale dönüyor. Pekin'de de halk, süpermarketleri kullanmaya başladı. Yetkililer, şu anda Çin'de yüksek riskli bir alan olmadığını ifade etti.

Abone ol

Çin koronavirüsle verdiği mücadele ile dünyaya örnek oldu.

Koronavirüs salgınını ilk tespit edildiği Vuhan'da vatandaşlar günlük yaşamına geri dönmeye başladı. Süpermarketler halka açıldı.

Uzun çabalar sonucu salgının kontrol altına alındığı kentte KOVID-19 risk değerlendirmesi yüksek seviyeden orta seviyeye düştü. Şu anda Çin'de yüksek riskli bir alan yok.

Vuhan’da sıkı salgın önlemlerine karşı kapatılan süpermarketlerin yanı sıra 117 otobüs güzergahı da yeniden açıldı. Cumartesi gününden itibaren de 6 metro hattının açılacağı belirtildi. 8 Nisan'da ise seyahat kısıtlamalarının kaldırılması bekleniyor.

Eyalette virüs enfeksiyonu azalmaya devam ediyor ancak önlemler de elden bırakılmıyor.

Hubey eyalet hükümeti, tüm sakinlerin sağlık durumunun bir göstergesi olarak hareket eden ve kırmızı, sarı ve yeşil renkte gelen renk tabanlı QR kodunu almasını talep etti.

Bu kodla sağlık durumu iyi olan vatandaşların süpermarketle gibi halka açık yerlere girmelerine izin veriliyor

Öte yandan Başkent Pekin'de de koronavirüs tedbirleri geçerliliğini korumakla birlikte, yaşam da normale dönüyor.

Kapatılan alışveriş merkezleri ve restorantlar tekrar faaliyete geçmeye başladı.

Süpermarketlerin ülkede açılmaya başlamasının ardından Çin Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi de konuya el attı.

Merkez personelleri, salgın önleme konusunda profesyonel tavsiyelerde bulunmak üzere süpermarketlere yerleştirildi.

Çin Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi araştırma görevlisi yardımcısı Zhang Canyou, el dezenfektanlarının açılan yerlerin giriş ve çıkış noktalarına yerleştirilmesini önerdi.

ulusal.com.tr

Dünyada Kovid-19 bilançosu Dünya Lübnan'da Kovid-19 nedeniyle kısmi sokağa çıkma yasağı Dünya Schengen'e 25'inci yaşında koronavirüs darbesi Dünya Fransa'da polisler de maske yetersizliğine tepki gösterdi Dünya