HES kodu denetimleri başladı

HES kodu, "şehir içi toplu ulaşımda" ve "konaklama tesislerinde" de zorunlu hale getirildi. İstanbul'da Jandarma trafik ekipleri şehir içi toplu ulaşım araçlarında yolculara konu ile ilgili bilgilendirme yaptı. Yurt genelinde de tüm yaşam alanlarında salgın tedbirleri denetlendi.

Abone ol

"Şehir içi toplu ulaşımda" ve "konaklama tesislerinde" zorunlu halen HES kodu denetimleri başladı. İstanbul'da Jandarma trafik ekipleri denetim için sahadaydı.

Vatandaşların HES kodu alıp almadıkları denetlendi. Olmayan vatandaşlardan HES kodu almaları istendi. Sürücüler de uyarıldı.

Araçlarda ayrıca, maske, mesafe ve hijyen denetimi yapıldı. Jandarma ekipleri, hem yolcular hem de sürücüleri ikaz etti.

Taksim Tarlabaşı Bulvarı'nda da denetim vardı. Kurtuluş-Yenikapı hattında sefer yapan özel halk otobüsü durduruldu. Yapılan kontrolde otobüs şoförünün karantinada olması gerektiğini tespit edildi.

Yolcular indirildi, başka otobüse bindirildi. Karantina kurallarına uymayan şoföre 3 bin 150 lira ceza kesildi. Şoför, ambulansla hastaneye götürüldü. Özel Halk Otobüsü de dezenfekte edildikten sonra başka bir şoföre teslim edildi.

Yurdun dört bir yanında da salgın tedbirleri denetlendi. Çorum'daki denetimin adresi Gazi Caddesi oldu. Maske takmayan bir kişi durduruldu. Maskesini takması istendi.

GBT sorgusunda aynı kişinin daha önce de maske ihlali yaptığı ortaya çıktı. Bunun üzerine Alp Ü'ye Kabahatler Kanunu'na göre 392 lira idari para cezası uygulandı.

Adana'da denetim bir AVM'de yapıldı. Vali Süleyman Elban, işyeri sahiplerine tedbir uyarısı yaptı.

Kayseri'de ise maske kuralını ihlal eden pazarcılar, tezgah açamayacak. Açıklama Vali Şehmus Günaydın'dan geldi.

Kentteki denetimler sırasında bir esnafın maske takmadığını gören Vali Günaydın, ceza kesilmesi talimatını verdi. Cumhuriyet Meydanı'nda da sigara içerken maskesini çıkartan bir kişiye para cezası uygulandı.

Edirne'de ise otellerde HES kodu denetimi yapıldı. Ekipler, otel çalışanlarına ve yöneticilerine bilgilendirmede bulundu. Kentteki otel işletmecileri HES kodu uygulamasından memnun.

ulusal.com.tr

HDP'den soruşturma kışkırtması Gündem Erdoğan'dan AYM çıkışı Gündem Azerbaycan Büyükelçisinden kritik uyarı Gündem Yeni yasama yılı başladı Gündem