Akdoğan: Öcalan'a karşı tutunma şansları yok

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, PKK'dan gelen "silah bırakma yok" açıklamalara Abdullah Öcalan'ı savunarak yanıt verdi. "Açılımda temel zemin eylemsizlik" diyen Akdoğan, "Öcalan'a karşı hiçbirinin tutunma şansı yok" dedi. Silah söylemine dönen Kandil'i, "silah yerine siyaset" temelli 2013 Nevruz ruhuna dönmeye çağırdı.

Abone ol

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, açılım süreci konusunda, PKK'daki çok başlı yapıyı eleştirdi.

PKK'nın üst yönetimi olan KCK'dan gelen "silah bırakma yok" açıklamalarına tepki gösteren Akdoğan, silahı kutsayan söylemlerin Öcalan'ı anlamsızlaştırdığı, açılım sürecini de zorlaştırdığını söyledi.

Milliyet Gazetesi'nden Serpil Çevikcan'a konuşan Akdoğan, Öcalan'a karşı Kandil'in tutunma şansının olmadığını belirtti, örgütü silah bırakma çizgisine dönmeye çağırdı.

Akdoğan, "Kandil'deki yöneticilerin Öcalan'a rağmen bir güce sahip olduğunu düşünmüyorum. Öcalan'a karşı hiçbirinin tutunma şansı yok. O yüzden her söze "Öclaan'ın özgürlüğü" diye başlayıp, onu perde yapıyorlar. Açıktan karşıtlık üretmezler, karşıtlık gibi görünen şeylerde de taktik gerekçelere sığınıyorlar. Kandil yeniden 2013 Nevruz çizgisine, ruhuna dönmeli. Öcalan'ın Nevruz'daki "silah yerine siyaset" vurgusu bir paradigma değişimini yansıtıyordu. Gelinen noktada Kandil'in yeniden silah konseptine dönmesi Öcalan'ın paradigmasını anlamsızlaştırır. " dedi.

"HDP'nin işi hiç kolay değil, süreçte önemli bir misyon görüyor" diyen Akdoğan, Kandil'dekilerin bu misyonu zayıflatmasının açılım sürecini de zayıflatmak anlamına geldiğini söyledi.

ulusalkanal.com.tr

Son karar yarın verilecek Gündem Bir suç duyurusu daha! Gündem Erdoğan'dan yeni açıklama Gündem Günde üç dakika çevrenin bakanı olun! Gündem